آمادگی برای سفرهای زمستانی (قسمت دوم)

به گزارش مجله فوتبال دوستان، در مقاله قبل مختصری راجع به ملزومات سفرهای زمستانی و لوازم موردنیاز در این نوع سفرها، همچنین درباره اهداف و انواع مختلف اینگونه تفریحات شرح دادیم. در این مقاله شما را با انواع لوازمی که در مواقع خطر و بحران به کار شما می آید، آشنا می کنیم و مقدمه ای راجع به انواع پناهگاه های زمستانی ارائه می دهیم. با خبرنگاران همراه باشید.

آمادگی برای سفرهای زمستانی (قسمت دوم)

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور ارزان قیمت کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

مقاله مرتبط:

آمادگی برای سفرهای زمستانی (قسمت اول)

جهتیابی در زمستان

برف و آب و هوای نامساعد ممکن است باعث از بین رفتن ردپا یا گم کردن جهت گردد. قبل از حرکت مطمئن شوید همه افراد گروه نقشه کامل به همراه دارند و از جزئیات جهت کاملا آگاهند. اگر از گیرنده GPS بهره ببرید، بهتر است. کوهنوردان بهتر است یک ارتفاع سنج هم به همراه داشته باشند.

قبل از شروع سفر، نقشه را مطالعه کنید و قطب نما را تنظیم کنید. هیچ وقت ردپای اشخاص دیگر را دنبال نکنید، چون ممکن است آنها جهت درستی را نرفته باشند. جهت امنی را انتخاب کنید و در همان جهت پیش بروید. از راه رفتن روی لبه پرتگاه ها، رودخانه ها و دریاچه های یخ زده و پل های پوشیده از برف خودداری کنید و از حفره های مخفی کنار سنگ ها و درختان و مناطق بهمن خیز و مکان هایی که احتمال ریزش کوه در آنجا زیاد است، دوری کنید. ممکن است بعضی اوقات لازم باشد تغییر جهت داده و از جهت بهتری به راه خود ادامه دهید.

اگر گم شدید:

  • بایستید و موقعیت را ارزیابی کنید.
  • خونسردی خود را حفظ کنید.
  • نقشه و قطب نما را چک کنید (اگر GPS به همراه دارید، آن را هم چک کنید).
  • سعی کنید جایی باشید که هم دیده شوید و هم صدای تان به گوش بقیه برسد.
  • از افراد گروه دور نشوید.

لوازم مورداحتیاج در مواقع کولاک و بهمن

فرستنده و گیرنده بهمن

این یک وسیله ضروری برای هر یک از افراد گروه است. قبل از اینکه سفر را شروع کنید، حتما طرز کار با این وسیله را به خوبی بیاموزید. یادگرفتن طرز کار این وسیله احتیاج به آموزش های تخصصی دارد.

کاوشگر

کاوشگر یکی دیگر از لوازم ضروری برای سفرهای زمستانی است که در مواقع بهمن مورد استفاده قرار می گیرد. میله این وسیله حدود 10 متر طول دارد که در زمان وقوع بهمن می توان آن را در برف فرو برد و افراد گرفتار در برف را پیدا کرد.

بیل مخصوص برف

این نوع بیل ها استفاده های گوناگون دارند و در هر سفر زمستانی شخص باید یک بیل مخصوص برف به همراه داشته باشد. این نوع بیل ها در مواقع بهمن برای برداشتن برف مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین برای ساختن و حفرکردن یک پناهگاه برفی نیز می توان از آن استفاده کرد.

هشداردهنده حادثه

وقتی در شرایط خطر قرار می گیرید، این دستگاه با فرستادن سیگنال به ماهواره ها، گروه های نجات را که در نزدیکی محل استقرار شما هستند، خبر می نماید.

کیسه هوا مخصوص بهمن

این وسیله یک نوآوری جدید است که از هوای فشرده استفاده می نماید و مانع مدفون شدن شما در بهمن می گردد.

نکته : بهترین راه نجات از بهمن، دوری از مناطق بهمن خیز است.

اره برف

این وسیله برای ساختن غار برفی یا پناهگاه های برفی مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید آن را به چوب اسکی ببندید تا بلندتر گردد.

ساخت اقامتگاه در برف

طوری برنامه ریزی کنید که وقتی به مقصد می رسید، زمان کافی برای استراحت، خوردن غذا، و لباس پوشیدن و آماده شدن برای سرمای شب را داشته باشید. مکان مناسبی برای ساخت اقامتگاه پیدا کنید، در انتخاب مکان دقت کنید و نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

  • منطقه ای که انتخاب می کنید، به طور طبیعی شما را از باد محافظت کند.
  • دقت کنید که آیا منبع آب در آن اطراف وجود دارد یا باید آب مورداحتیاج را از ذوب کردن برف بدست آورید.
  • آیا مکانی که انتخاب می کنید در معرض خطر بهمن قراردارد؟
  • آیا در اطراف شما نشانه های طبیعی برای یافتن محل در شب و در کولاک وجود دارد؟
  • سعی کنید مکانی که انتخاب می کنید، آفتاب گیر باشد.

انواع پناهگاه زمستانی

چادرهای کوهنوردی چهار فصل

برای سفر زمستانی احتیاج به یک چادر مسافرتی ترجیحا یک چادر کوهنوردی چهار فصل دارید. این نوع چادرها به راحتی در شرایط سخت و هوای نامساعد بنا می شوند ولی کمی سنگینتر از چادرهای دیگر بوده با این حال عایق خوبی در برابر باد و برف و کولاک هستند.

ویژگی های چادرهای کوهنوردی

  • گنبدی شکل هستند و ستون های مقاوم و محکمی دارند.
  • برای گرما و حفاظت بیشتر، از پارچه های سخت تری ساخته شده اند.
  • دارای درب دو طرفه هستند تا در شرایط سخت، دسترسی به آن راحت تر باشد.
  • دارای میله های اضافی هستند تا در مقابل باد مقاوم تر باشند.
  • یک محفظه در بالای خود دارند تا وسایلی را که باید دور از سطح زمین نگهداری کنید، در آن قرار دهید.

چادرهای کوهنوردی معمولا در دو نوع یک لایه و دو لایه ساخته می شوند که هر کدام به نوبه خود دارای مزیت های خاصی است.

دیواره دو لایهدیواره یک لایه
سنگین تر و جاگیرتر است.سبک تر است .
گرم تر است.خنک تر است .
سخت تر برپا می گردد.آسانتر برپا می گردد.
از نوع یک لایه آن ارزانتر است.گرانتر از نوع دو لایه آن است.
تهویه بهتری دارد و کمتر عایق است.عایق تر است.

نکاتی پیرامون برپا کردن چادر

اگر باد شدید است، سعی کنید با برف یک دیوار برفی درست کنید. اگر ساختن دیوار ممکن نیست، سعی کنید یک گودال در برف حفر کنید و چادر را آنجا بنا کنید. این کار به شما یاری می نماید تا اثر باد را کم کنید.

سعی کنید قبل از به پا کردن چادر، برف های زیر آن را کمی فشرده کنید. چون برف نرم زودتر ذوب می گردد و ممکن است احساس خیسی و ناراحتی کنید.

بیواک

کوهنوردانی که وزن زیاد سنگینی ندارند، می توانند به جای چادر از کیسه بیواک استفاده نمایند. بیواک کیسه ای ضدآب است که می توانید به عنوان کیسه خواب درون آن بخوابید. این کیسه شما را از رطوبت و باد حفظ می نماید و در عین حال نافذ هوا است و می توانید در آن به راحتی نفس بکشید.

نکته : درون کیسه بیواک جایی برای نگهداری کوله پشتی وجود ندارد و مجبور هستید که کوله پشتی را بیرون از کیسه بگذارید، پس بهتر است روکش ضد آب برای کوله پشتی تهیه کنید.

غار برفی، کلبه برفی، و ترانشه ها

کوهنوردان و افراد با تجربه که قصد دارند چند شب را در یک نقطه بمانند، سعی می نمایند با ساختن غار برفی، کلبه برفی، یا ترانشه خود را از باد و کولاک حفظ نمایند. ممکن است ساختن آنها زمان و کار زیادی لازم داشته باشد، ولی نتیجه بسیار رضایت بخش است: یک مکان آرام و نسبتا گرم برای خواب.

معمولا برای ساختن یک کلبه برفی 2 تا 3 نفر باید به مدت 2 تا 3 ساعت کار نمایند. ترانشه ها راحت تر و سریع تر ساخته می شوند. برای ساختن هر کدام از این پناهگاه ها احتیاج به بیل و گاهی اوقات اره مخصوص برف دارید. قبل از حفاری با کاوشگر، محل موردنظر را تست کنید تا در اواسط کار حفاری به سنگ بزرگ برخورد نکنید.

در مقاله بعدی مراحل ساختن پناهگاه های زمستانی را برای شما خوانندگان علاقه مند خبرنگاران شرح می دهیم. منبع : REI

منبع: کجارو
انتشار: 28 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 608

به "آمادگی برای سفرهای زمستانی (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمادگی برای سفرهای زمستانی (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید