بلومبرگ: عربستان بعد از کنسرت و ورزش دست به دامن وبلاگ نویسان شده است

به گزارش مجله فوتبال دوستان، آیا ممکن است تصاویر موجود در اینستاگرام وجهه عربستان را تغییر دهند؟ ویوان نریم، نویسنده و خبرنگار سایت خبرگزاری بلومبرگ پاسخ می دهد: انجی لال، دختر گندمگونی که در اثر تابش خورشید پوستش سوخته است و معمولا با پوشش شنا ظاهر می گردد و وبلاگ نویس مقیم لس آنجلس است و شاید شخص مناسبی برای صحبت کردن درباره مزایای زندگی در عربستان نباشد اما بهار 2019 با مشارکت 80 هزار تن عکس های خود را منتشر نموده و در این عکس ها در حالی که در صحرای این کشور قدم می زند، به کاوش آثار باستانی عربستان می پردازد.

بلومبرگ: عربستان بعد از کنسرت و ورزش دست به دامن وبلاگ نویسان شده است

به گزارش خبرنگاران، برای لال سفر به عربستان فرصت ویژه ای بود به خصوص اینکه هزینه این سفر پرداخت شده بود و مزیت بیشتر سفرش به این کشور در این بود که بسیاری از اینفلوئنسرهایی که به وسیله لایک های زیادی که در شبکه های مجازی درآمد کسب می نمایند، در این سفر مشارکت داشتند.

لال و دیگر مشارکت نمایندگان این سفر، برای عربستان هدیه ای بودند که پس از محکومیت بین المللی این کشور در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی در سال 2018 به ارمغان آورده شدند. نریم به اقدامات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای توسعه کشور خود و اصلاحات آن قبل از قتل خاشقجی اشاره نمود و اینکه امروز عربستان به دنبال غلبه بر موج محکومیت های بین المللی است و ولیعهد و مسؤولان از اینفلوئنسرهایی مانند لال استقبال می نمایند.

نریم می گوید، سفرش به عربستان به وسیله برنامه پروتال عربستان ترتیب داده شد و او از دو سال پیش با حمایت شرکت های عربستانی، سفرهایش به عربستان را شروع کرد و شاهزاده سعودی ترکی الفیصل، مدیر سابق سازمان اطلاعات که برای مدت کوتاهی سفیر عربستان در آمریکا پس از حملات سپتامبر 2001 بود، از نریم میزبانی کرد.

بن سلمان محدودیت های اجتماعی را کاهش داده و به مناسبت های هنری مانند کنسرت موسیقی داوید گتا از دی جی های فرانسوی و مسابقه رالی که تعدادی از اینفلوئنسرها در آن حضور داشتند، ترغیب نموده است. در این راستا، عربستان انتها امسال یک مسابقه بزرگ بوکس برگزار خواهد نمود و میخواهد روادیدهای توریستی را برای نخستین بار در انتها ماه جاری صادر کند اما ولیعهد حتی اگر محدودیت های اجتماعی را کم کند، دست به سرکوب گری مخالفان، زندانی کردن آنها و تشدید جنگ در یمن زده است، اقداماتی که بی سر و صدا نام عربستان را از زمان حملات یازده سپتامبر به عنوان یک متحد قابل پیش بینی، خدشه دار نموده است.

ترکی الفیصل به مهمانان پروتال عربستان گفت: آنچه برای این جوانان نشان می دهیم تصویری دیگر از داستان عربستان است که آنها در رسانه ها می خوانند. ترکی اذعان داشت که عربستان کارهای زیادی برای تاثیر گذاشتن روی مواضع دیگران دارد.

عربستان کوشش می نماید، وجهه خود را به عنوان یک قدرت انعطاف پذیر در رقابت با ترکیه احیا کند و در این زمینه در حالی که مسؤولان، هنرمندان سعودی را تحت فشار گذاشته و برای سیاست مداران و کنسرت های موسیقی میلیونی هزینه کردند اما وبلاگ نویس های اینفلوئنسر نقش مهمی را ایفا می نمایند.

بن فریمن، مدیر ابتکار عمل شفافیت برای تأثیرات بین المللی در مرکز سیاست های بین المللی در واشنگتن می گوید، کوشش ها نشان می دهند که سعودی ها برای تحت تاثیر گذاشتن غرب به چیزی فراتر از گروه های لابی و شرکت های تبلیغاتی و روابط عمومی می اندیشند. نخستین کوشش هایی که عربستان به وسیله آن خواست خود را نشان دهد به دلیل قتل خاشقجی متوقف شدند و بنابراین منطقی است که این کشور به دنبال راه هایی برای این تاثیرگذاری باشد. از زمان قتل این روزنامه نگار و قطعه قطعه شدنش در کنسولگری عربستان در استانبول، شرکت های روابط عمومی به لکه ننگی تبدیل شده اند و تعدادی از مدیران شرکت های سرمایه گذاری روابط خود را با عربستان قطع و سفرهایشان را لغو کردند، هرچند که بعضی از آنها در حال حاضر سفر خود را شروع نموده اند.

نریم می گوید، برنامه ای مانند پروتال عربستان پنج سال پیش، هنگامی که پلیس مذهبی در خیابان ها و بازارها می گشت و از زنان می خواست روبنده بزنند، مطرح نبود.

عربستان در حال حاضر کوشش می نماید وجهه اش را به وسیله شبکه های مجازی تلطیف کند و با وجود محدودیت هایی که عربستان روی رفتارهای شهروندانش اعمال می نماید، مطمئنا آنچه برنامه پروتال عربستان ارائه می دهد، آن هم در کشوری بسته مساله جالب توجهی است.

از میان مشارکت نمایندگان در سفرها به عربستان، یک زن در برنامه تلویزیونی آمریکایی بچلر شرکت کرد و در این برنامه ستاره هایی را در شب نظاره می نمایند و لال در صحرای عربستان با مردی که صورت خود را پوشانده و پیراهن ندارد، عکس گرفته است.

پس از اینکه نلیک وان زاندورت گویسپل، وبلاگ نویس اینفلوئنسر هلندی - استرالیایی طی یک سفر کاری وارد عربستان شد، برنامه پروتال عربستان فعالیت خود را شروع کرد و این اینفلوئنسر فرصتی یافت تا ایده نشان دادن تصویری دیگر از عربستان را مطرح کند و آن را در مناسبتی که دانشگاه جورج تاون برگزار کرد ضمن صحبت با ترکی الفیصل به او پیشنهاد کرد و در پی آن نخستین گروه از دانشجویان دانشگاه هاروارد در سال 2018 تشکیل شد و به وسیله برنامه مذکور بیش از 200 تن از دانشجویان، وبلاگ نویسان و اینفلوئنسرها از عربستان دیدن کردند و هزینه سفر آنها نیز تامین شد.

شرکت هایی مانند شرکت مخابرات عربستان (تیلکوم) و موسسه صنایع عربستان و خطوط هواپیمایی این کشور از برنامه پروتال عربستان حمایت می نمایند. گویسپل می گوید: این به این معنی نیست که من حامی عربستان بوده یا دستورکار سیاسی دارم اما شیوه ای که به این کشور ارائه می دهیم منصفانه و عادلانه است و با چشم انداز ریاض همخوانی دارد که کوشش می نماید وجهه خود را به عنوان قدرت انعطاف پذیر در رقابت با ترکیه احیا کند و در این زمینه در حالی که مسؤولان، هنرمندان سعودی را تحت فشار گذاشته و برای سیاست مداران و کنسرت های موسیقی میلیونی هزینه کردند اما وبلاگ نویس های اینفلوئنسر نقش مهمی را ایفا می نمایند.

بعضی از لایک نمایندگان هم که لال را دنبال می نمایند، او را مورد انتقاد قرار داده و به انجام تبلیغات برای عربستان متهمش کردند، این در حالی است که بعضی دیگر نوشته های او را درباره سفرش به عربستان، چگونگی ورودش به بخش ویژه مردان در قهوه خانه استاربکس، اظهارنظرات سعودی ها درباره قتل خاشقجی و اینکه آنها به این اقدام دولتشان افتخار نمی نمایند، می خوانند. لال هم در مصاحبه ای با سایت بلومبرگ از موضع خود دفاع نموده و گفت، آنچه نوشته است برای بسیاری حائز اهمیت است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 257

به "بلومبرگ: عربستان بعد از کنسرت و ورزش دست به دامن وبلاگ نویسان شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بلومبرگ: عربستان بعد از کنسرت و ورزش دست به دامن وبلاگ نویسان شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید