تاثیر بیماری لثه بر امراض قلبی، دیابت و آلزایمر

به گزارش مجله فوتبال دوستان، پژوهش های جدید سازوکاری برای توضیح چگونگی نقش بیماری لثه در انواع بیماری های التهابی ارائه می دهند.

تاثیر بیماری لثه بر امراض قلبی، دیابت و آلزایمر

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

در مطالعه ای که به تازگی انجام شده است، پژوهشگران تأثیر بیماری لثه بر دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و حتی آلزایمر را مورد بررسی قرار داده و چگونگی ارتباط بیماری های لثه و ابتلا به این بیماری ها را تعیین کرده اند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که چگونه التهاب مزمن لثه (پریودنتیت) می تواند پاسخ ایمنی سیستمیک را شروع کند که سلول های التهابی بیش فعال را در کل بدن پخش می کند. در ادامه این مطلب از خبرنگاران درباره این مطالعه جدید بخوانید.

مدت زیادی است که ارتباط بیماری لثه با بیماری های سیستمیک گسترده تعیین شده است. علاوه بر این، تأثیر سلامت دهان و دندان بر فشار خون بالا یا حتی بیماری آلزایمر به طور مکرر در مطالعات مختلف شناسایی شده است؛ اما علت دقیق این ارتباطات تعیین نشده بود.

اکنون در یک مطالعه گسترده به رهبری پژوهشگرانی از دانشگاه تورنتو، مکانیزم بالقوه ای پیدا شده است که نشان می دهد بیماری دهان و دندان چگونه بیماری های التهابی دیگر را تشدید می کند.

در این مطالعه پژوهشگران تلاش کردند فعالیت نوعی سلول ایمنی بدن را که به عنوان نوتروفیل شناخته می شود، مورد بررسی قرار دهند. این سلول های ایمنی که جزئی از سلول های اولیه سیستم ایمنی هستند، در زمان مواجهه بدن با هرگونه عفونت و آسیب فیزیکی (تروما) تولید می شوند. در مورد بیماری لثه، نوتروفیل ها بخش اصلی پاسخ ایمنی طبیعی بدن به شمار می آیند.

در ابتدا با استفاده از موش های آزمایشگاهی مبتلا به التهاب مزمن لثه، پژوهشگران دریافتند که یک عفونت حاد دهانی به سرعت منجر به افزایش تولید نوتروفیل در بدن می شود. مدل حیوانی نشان داد افزایش حضور و فعالیت نوتروفیل علاوه بر دهان در جریان خون و روده بزرگ مشاهده می شود. مطالعات دقیق تر تعیین کرد که افزایش تعداد نوتروفیل در مغز استخوان این حیوانات نیز دیده می شود؛ بنابراین عفونت دهانی ممکن است باعث تولید واکنش سیستمیک گسترده تری از این نوع سلول های ایمنی در بدن شود.

بخش دوم این مطالعه به بررسی این نوع فعالیت افزایش یافته نوتروفیل در انسان پرداخته است. گروه کوچکی از داوطلبان برای تحریک التهاب لثه، به مدت سه هفته دندان های خود را مسواک نزدند.

پس از سه هفته، پژوهشگران با آزمایش های مختلف افزایش فعالیت سیستمیک نوتروفیل را در این افراد مشاهده کردند. این نشانگرهای ایمنی غیر طبیعی دو هفته پس از شروع رفتار منظم بهداشت دهان و دندان توسط افراد ناپدید شد.

نوآ فاین، نویسنده اصلی این مقاله، می گوید: ما معتقدیم این مکانیسمی است که ازطریق آن، بهداشت دهان و دندان می تواند بر آسیب پذیری در برابر مسائل پزشکی و سلامتی ثانویه غیر مرتبط تأثیر بگذارد. شروع فعالیت نوتروفیل ها در سراسر بدن می تواند این شرایط و مسائل سلامتی به ظاهر متفاوت را به یکدیگر مرتبط کند.

نتایج این مطالعه می تواند چگونگی ارتباط عوارض بیماری کووید 19 با مسائل سلامتی دهان و دندان را توضیح دهد. فعالیت بیش ازحد سیستم ایمنی در این بیماری ها که از آن به عنوان طوفان سیتوکین یاد می شود، در موارد شدید بیماری کرونا نقش دارد که می تواند منجر به مرگ بیمار شود. بیماری لثه که افزایش فعالیت نوتروفیل ها را در پی دارد، ممکن است در افزایش خطر ابتلا به نوع شدید کووید 19 نقش مهمی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر به مطلب کشف اندامی جدید در گلو بروید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 16 آذر 1399 بروزرسانی: 16 آذر 1399 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 1237

به "تاثیر بیماری لثه بر امراض قلبی، دیابت و آلزایمر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر بیماری لثه بر امراض قلبی، دیابت و آلزایمر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید