برداشت این روزهای مرغوبترین خوشمزه های کویر
به گزارش مجله فوتبال دوستان، هرچند سال جاری باغات میوه ابرکوه از خسارت سرمازدگی مصون ماندند ولی به گفته متولیان این بخش، در بعضی مناطق این شهرستان طوفان به باغ های گوجه سبز بعضاً تا 70 درصد و به باغات زردآلو 20 تا 30 درصد خسارت وارد نموده است.

به گزارش خبرنگاران، اردیبهشت ماه در ابرکوه برای کشاورزان حال و هوای دیگری دارد چرا که در این ماه حاصل کوشش یک ساله خود را در به ثمر رساندن معروف ترین، مرغوب ترین و شاخص ترین محصول کشاورزی این خطه از کویر برداشت می نمایند.
با وجود این که کشاورزان در طول سال در تکاپو برای فراوری محصول هستند اما از نیمه اول اردیبهشت تا اواسط خردادماه، روزهای پرکارتری را نسبت به قبل سپری می نمایند و مشغول برداشت دو محصول نوبرانه گوجه سبز و زردآلو می شوند.
شیرازی و کرجی انواع گوجه سبز و کتابی، مشهدی، خیاری، ممک، تخم گردی، فلکه ای، سلطنتی، زرقانی و خانی از ارقام زردآلوی ابرکوه هستند.
دو محصول زردآلو و گوجه سبز ابرکوه به واسطه زودرس بودن، طعم و کیفیت بی نظیر، مرغوبیت خود را نه تنها در بازارهای داخلی بلکه طی سال های اخیر در میان محصولات صادراتی نیز باز نموده است.
البته دهستان فراغه از توابع بخش مرکزی ابرکوه به عنوان بزرگ ترین فراورینماینده زردآلوی استان یزد محسوب می گردد و وجود باغات میوه فراوان، شرایط آب و هوایی آن را به یک منطقه ییلاقی تبدیل نموده است.
2100 هکتار سطح زیرکشت زردآلو و گوجه سبز
مهدی غیب الهی مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران به وجود دو هزار و 100 هکتار باغات زردآلو و گوجه سبز در ابرکوه اشاره و اظهار می نماید: بیش از 90 درصد از فراوریات این باغات مربوط به بخش مرکزی شهرستان ابرکوه از جمله دهستان فراغه، مریم آباد و منطقه علوی است.
وی با بیان این که سطح زیرکشت دو محصول نامبرده نسبت به سال های گذشته هیچ تغییری نداشته است، می گوید: متوسط عملکرد فراوری در رابطه با زردآلو 18 تُن در هکتار و متوسط عملکرد گوجه سبز نیز 10 تا 12 تُن است.
پیش بینی برداشت 35 هزار تُن زردآلو و گوجه سبز
غیب اللهی با اشاره به شروع برداشت گوجه سبز در ابرکوه، پیش بینی می نماید که سال جاری از باغات گوجه سبز این شهرستان حدود 5 هزار تُن و از باغات زردآلو نیز حدود 30 هزار تُن محصول برداشت گردد.
وی اضافه می نماید: خوشبختانه بارندگی های اخیر و تغییرات جوی (سرمازدگی) هیچ گونه خسارتی به محصولات باغی ابرکوه وارد ننموده اما از سوی دیگر باد و طوفان های شدید فروردین ماه سال جاری در بعضی مناطق از جمله مریم آباد و علوی در خصوص گوجه سبز بعضاً تا 70 درصد و در رابطه با زردآلو 20 تا 30 درصد خسارت به کشاورزان وارد نموده است.
این مسئول در رابطه با جبران خسارت کشاورزان منطقه نیز می گوید: هر محصولی که قابلیت بیمه شدن را داشته باشد، الزاماً باید توسط کشاورزان بیمه گردد تا در صورت خسارت مورد حمایت دولت قرار گیرند لذا کشاورزانی که محصولات خود را بیمه ننموده باشند، طبیعتاً از هیچ گونه حمایتی برخوردار نخواهند بود.
آبیاری 70 درصد از باغات با سیستم تحت فشار
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در ادامه عنوان می نماید: هم اکنون بیش از 70 درصد از باغات گوجه سبز و زردآلو ابرکوه با سیستم های نوین تحت فشار آبیاری می شوند که این روش نه تنها تأثیر منفی بر کاشت و برداشت محصولات نداشته بلکه موجب افزایش کیفیت محصول نیز شده است.
وی ابراز می نماید: بسیاری از کشاورزان محصول گوجه سبز خود را به میادین میوه و تره بار استان های یزد، کرمان، اصفهان و تهران ارسال می نمایند تا حتی المقدور دست واسطه ها کوتاه گردد.
وی ادامه می دهد: برخلاف گوجه سبز ابرکوه که بیشتر مصرف داخلی داشته و به شهرهای مختلف کشور ارسال می گردد، زردآلوی ابرکوه از مرغوبیت و طعم خاصی برخوردار است و علاوه بر بازار داخلی، به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می گردد.
غیب اللهی با تأکید بر اینکه میزان هدر رفت زردآلوی ابرکوه کمتر 10 درصد است، می گوید: زردآلوی ابرکوه به دلیل نوبرانه بودن، قیمت خام فروشی مناسبی دارد لذا اگر بنا باشد به فرآورده های دیگر تبدیل گردد، صرفه مالی مطلوبی ندارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا