طرز تهیه دسرهای گرم زمستانی از سراسر جهان
به گزارش مجله فوتبال دوستان، با طرز تهیه انواع دسرهای گرم بین المللی برای زمستان آشنا شوید و با تهیه آن ها در منزل، سفری به گوشه و کنار جهان در این روزهای سرد سال برای خود ترتیب دهید.
در روزهای برگ ریزان پاییز، درست در همان روزهایی که دمای هوا پایین می آید و کم کم چشم انداز ها اطراف برفی می شوند، چیزهای کمی هستند که به میزان یک دسر داغ شیرین، شما را راضی و شاد کنند. درست است که در این روزهای سرد که دیگر نمی توان بدون پالتو و لباس های گرم بیرون رفت، خوردن انواع سوپ های گرم و غذاهای داغ، بسیار لذت بخش هستند؛ اما تنها یک دسر داغ است که هم می تواند میل به شیرینی را رفع کند و هم به وجود شما گرما ببخشد.
اینکه دقیقا چه نوع میان وعده شیرینی در ماه های سردتر سال سرو شود، بستگی به این دارد که در کدام قسمت از جهان ایستاده اید. در بسیاری از کشورها، نسخه ای از خمیر داغ سرخ شده در این روزها به عنوان دسر محبوب زمستانی سرو می شود؛ در حالی که در دیگر منطقه ها، بیشتر افراد یک پنکیک پر شده یا پودینگ برنج را ترجیح می دهند. با این وجود، یک مسئله در تمام جهان ثابت است؛ هر جایی که هوا سرد است، دسرهای گرم از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این قاعده حتی گاهی اوقات در جاهایی که هوا هم سرد نیست نیز صدق می کند.
در ادامه شما را با برخی از محبوب ترین دسرهای گرم زمستانی در سراسر جهان آشنا خواهیم کرد که مطابق ذائقه ایرانیان نیز است و شما می توانید آن ها را به راحتی در روزهای سرد در خانه درست کنید و با مزه کردن آن ها، طعم سفر به کشورهای دیگر را بچشید.
انواع دسرهای گرم بین المللی:
- دونات اولیبوله؛ کشور هلند
- پودینگ برنج و نارگیل سامبی؛ کشور سنگال
- اسنک چورو و شکلات داغ؛ کشور مکزیک
- پنکیک هوتوک؛ کشور کره جنوبی
- کلوچه باکای؛ استان اوهایو
- دسر گیلاس آماراتو به همراه دامپلینگ؛ استان ویسکانسین
- سوفله شکلات با سس خامه مخصوص؛ کشور فرانسه
- کیک ردولوت مغزدار
- کلوچه تابه ای شکلاتی با بادام و مارشمالو
- سیب داغ کره ای
- پودینگ سیب زمینی پخته شیرین
- پودینگ خرما با سس باتراسکاچ؛ کشور استرالیا
- بیور تیل؛ کشور کانادا
- شیرینی پالمیه؛ کشور فرانسه
دونات اولیبوله؛ کشور هلند
اولیبوله (Oliebollen)، یک دسر گرم شبیه به دونات است که معنی نام آن، توپ های روغنی است. این دسر از توپ های خمیر سرخ شده و آغشته به پودر قند تشکیل می شود. برخی از این دونات ها با کاستارد، نوتلا یا میوه پر می شوند. این دسرهای گرم و شیرین در فصل زمستان در سراسر کشور هلند به فروش می رسند و مشهورترین مکان برای خرید آن ها، دکه های غذای خیابانی زمستانی با نام اولیبوله کرامن (oliebollenkramen) هستند که در سراسر کشور به صورت موقت برپا می شوند.
دو روایت مشهور درباره چگونگی محبوب شدن این دسر هلندی وجود دارد. در داستان اول گفته می شود که این خوشمزه های شیرین در اوایل دهه 1500، از طریق پناهندگان یهودی به هلند وارد شده اند؛ در حالی که روایت دوم به یک داستان مشهور در دوره بت پرستی اشاره دارد. زمانی که روحی به نام پرچتا (Perchta)، شکم مردم را برای دزدیدن غذا پاره می کرد، ولی دونات اولیبوله آن قدر چرب بود که شمشیر پرچتا روی پوست یک نفر لیز خورد و نتوانست آن فرد را بکشد. با این وجود که دسر اولیبوله نمی تواند شما را از چنین سرنوشتی نجات دهد؛ اما آن قدر لذیذ و گرم است که قطعا میل به شیرینی را در شما راضی خواهد کرد. این غذای زمستانی هلندی، ارتباط ویژه ای با جشن سال نو دارد؛ اما در هر زمانی که فرصت پیدا کردید، به شما پیشنهاد می کنیم که این دسر را امتحان کنید.
مواد لازم برای 12 عدد اولیبوله
- 17 گرم مخمر تازه فشرده کیک
- یک فنجان شیر گرم
- دو و یک چهارم فنجان آرد همه منظوره
- 2 قاشق چای خوری نمک
- یک عدد تخم مرغ
- سه چهارم پیمانه مویز خشک (کشمش بیدانه سیاه)
- سه چهارم پیمانه کشمش طلایی
- یک عدد سیب پوست کنده و کاملا خرد شده
- یک پیمانه روغن گیاهی برای سرخ کردن
- یک پیمانه پودر قند
طرز تهیه اولیبوله
مرحله اول:
مخمر فشرده را با دست خرد کنید و آن را در شیر گرم بریزید. مخمر و شیر را کمی مخلوط کنید و آن ها را برای چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا مخمر در شیر حل شود. آرد و نمک را با استفاده از الک در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس مخلوط مخمر و شیر را به همراه تخم مرغ در آرد بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید تا یک خمیر نرم به دست بیاید.
مرحله دوم:
مویز، کشمش طلایی و سیب های خرد شده را به خمیر اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. سپس درب کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در محیط گرم بگذارید تا حجم آن، دو برابر شود.
مرحله سوم:
روغن را در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت زیاد گاز قرار دهید تا کاملا داغ شود. با استفاده از دو قاشق فلزی، خمیر را به شکل توپ های کوچک شکل دهید و آن ها را با احتیاط در روغن داغ بیندازید. توجه داشته باشید که برای سرخ کردن این دسر، باید اولیبوله کاملا در روغن غوطه ور باشد.
مرحله چهارم:
اولیبوله را تا زمانی سرخ کنید که طلایی قهوه ای شود. سرخ کردن این دسر شیرین، حدود 8 دقیقه به طول می انجامد. دونات های شما باید نرم باشند؛ اما روغنی نباشند.
اگر روغن زیاد داغ نشده باشد، بیرون دونات ها سفت می شود و داخل آن ها روغنی می ماند.
مرحله پنجم:
دونات ها را روی کاغذ روغنی یا دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. سپس روی آن ها پودر قند بپاشید.
مرحله ششم:
برای سرو، دونات ها را در ظرف بکشید و آن ها را با پودر قند بیشتر تزئین کنید. اولیبوله را به همراه یک لیوان قهوه یا چای، به صورت گرم سرو کنید.
پودینگ برنج و نارگیل سامبی؛ کشور سنگال
سامبی (Sombi)، یک پودینگ شیرین برنج است که در تمام طول سال در کشور سنگال خورده می شود. این دسر در ماه های گرم تر سال به صورت سرد سرو می شود؛ اما سامبی تازه پخته شده در ماه های سردتر، درست بعد از برداشته شدن از روی حرارت، به صورت گرم به سر میز آورده می شود.
طرز تهیه سامبی، بسته به فردی که آن را درست می کند، فرق دارد؛ اما مواد اصلی تشکیل دهنده این دسر خوشمزه، برنج، شکر و خامه یا شیر نارگیل هستند. برای تهیه این دسر، مواد لازم را روی حرارت میانه رو به ملایم گاز می پزند و آن را پس از نرم شدن برنج، سرو می کنند.
سامبی در جوامع سنگالی گاهی با برنج قرمز محلی درست می شود و این نسخه از این دسر را معمولا برای عروسی ها سرو می کنند. این دسر شیرین که بیشتر به یک حلیم خامه ای شباهت دارد تا یک پودینگ، به عنوان صبحانه یا عصرانه در سنگال سرو می شود؛ اما شما می توانید هر زمان که به یک دسر گرم و شیرین نیاز داشتید، سامبی را در خانه درست کنید و از این دسر آفریقایی لذت ببرید.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
- 4 لیوان شیر نارگیل
- یک لیوان نارگیل خرد شده تازه یا خشک شده (بدون شکر)
- یک دوم پیمانه شکر قهوه ای
- یک دوم قاشق چای خوری نمک کوشر
- یک عدد غلاف وانیل
- 2 لیوان برنج سفید پخته شده
- 2 قاشق غذاخور آب لیموی تازه
طرز تهیه سامبی
مرحله اول:
شیر نارگیل، نارگیل، شکر، نمک و غلاف وانیل به همراه دانه های آن را در یک شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا به جوش آید. گاهی آن ها را هم بزیند تا حجم مواد کم شود. این مرحله حدود 5 دقیقه به طول می انجامد.
مرحله دوم:
برنج را در شیرجوش بریزید و مواد را هم بزنید و برای 5 دقیقه بپزید تا دانه های برنج له شوند و دسر شما غلیظ شود. سامبی را از روی حرارت بردارید و آب لیموی تازه را در آن بریزید.
مرحله سوم:
سامبی را در کاسه بکشید و به صورت گرم سرو کنید.
اسنک چورو و شکلات داغ؛ کشور مکزیک
سال ها قبل از اینکه شکلات، تبدیل به یک خوراکی محبوب جهانی شود، این خوراکی به عنوان یک نوشیدنی داغ تلخ، مصرف می شده است. اولمک ها (قدیمی ترین تمدن در قاره آمریکا و نخستین تمدن در مکزیک) که در سال های 1200 تا 400 قبل از میلاد مسیح در منطقه جنوب مکزیک امروزی زندگی می کردند، یک نوشیدنی مصرف می کردند که از دانه های کاکائو درست می شد. تمدن مایا نیز پس از اولمک ها، این نوشیدنی را با فلفل چیلی مخلوط می کردند و می نوشیدند.
اروپاپی ها نیشکر قند را به قاره آمریکا وارد کردند و این شیرین کننده، ترکیب فوق العاده ای با شکلات و نوشیدنی های شکلاتی ساخت. اسپانیایی ها نیز، شیرینی چورو (churros) یا بامیه اسپانیایی را زمانی به این منطقه معرفی کردند که هنوز مکزیکی وجود نداشت؛ شیرینی که از خمیر شیرین و پف کرده سرخ شده درست می شد. جالب است بدانید که چورو کماکان در کشور مکزیک از محبوبیت بالایی برخوردار است.
امروزه، ترکیب چورو خیس شده در شکلات داغ، یک دسر کلاسیک در کشور مکزیک به شمار می آید. تعداد زیادی فروشگاه مخصوص چورو در شهر مکزیکوسیتی وجود دارند که در تمام روزهای سال، بدون توجه به آب و هوا، تعداد بیشماری از چوروهای داغ و شکلات داغ را برای مشتریان سرو می کنند.
مواد لازم برای چورو
- یک لیوان آب
- نصف لیوان چربی مارگارین یا کره
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- یک لیوان آرد همه منظوره
- 3 عدد تخم مرغ
- یک چهارم لیوان شکر
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین (اختیاری)
- 8 لیوان روغن گیاهی یا روغن زیتون
مواد لازم برای شکلات داغ
- 120 گرم شکلات تلخ
- 2 لیوان شیر
- یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 4 قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه چورو (بامیه اسپانیایی) و شکلات داغ
مرحله اول:
آماده سازی چورو: یک لیوان آب را در یک شیرجوش بریزید و آن را گرم کنید. سپس کره و نمک را در آن بریزید و مرتب هم بزنید. در ادامه آرد الک شده را در شیرجوش بریزید و مواد را روی حرارت ملایم گاز مخلوط کنید تا یک خمیر گلوله ای شکل به دست بیاید. این مرحله حدود یک دقیقه به طول می انجامد.
شیرجوش را از روی حرارت بردارید. تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با همزن برای چند دقیقه هم بزنید. سپس تخم مرغ ها را به خمیر بیفزایید و آن ها را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم:
روغن را در یک تابه گود بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. سپس خمیر چورو را در یک قیف کاغذی با خاتمهی ستاره ای بریزید و قیف را فشار دهید تا یک رشته خمیری 10 سانتی متری از قیف در روغن داغ بیفتد. چورو را برای 3 تا 4 دقیقه در روغن جوش سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای یا طلایی دربیاید. در حین سرخ کردن، یک بار چورو را برگردانید تا دو طرف آن کاملا سرخ شود. سپس چوروها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آن هاغ کشیده شود.
مرحله سوم:
شکر و پودر دارچین را در یک کاسه مخلوط کنید و چوروها را در این مخلوط بغلتانید. سپس آن ها را برای سرو کنار بگذارید.
مرحله چهارم:
آماده سازی شکلات داغ: شکلات و نصف شیر را در یک شیرجوش بریزید و آن ها را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. مخلوط شیر و شکلات را هم بزنید تا شکلات آب شود. سپس نشاسته ذرت را در بقیه شیر سرد مخلوط کنید. مخلوط نشاسته و شیر را به همراه شکر به مواد داخل شیرجوش بیفزایید و خوب هم بزنید. شعله گاز را کم کنید و شکلات داغ را به طور مرتب هم بزنید تا یک مخلوط غلیظ به دست بیاید. این مرحله حدود 5 دقیقه به طول می انجامد. سپس شیرجوش را از روی حرارت بردارید و آن را هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله پنجم:
شکلات داغ را در فنجان بریزید و همراه با چورو سرو کنید. برای خوردن این دسر خوشمزه مکزیکی، چورو را در شکلات داغ بغلتانید.
پنکیک هوتوک؛ کشور کره جنوبی
هوتوک (Hotteok)، یک دسر کلاسیک کره جنوبی است که معمولا در غرفه های خیابانی به فروش می رسد. این دسر با یک خمیر شیرین شبیه به مایه پنکیک درست می شود و آن را با عسل، دارچین و انواع مغز آجیل پر می کنند. هوتوک با بافت خارجی ترد و برشته و مغزی نرم و جوبدنی، یک دسر واقعا لذیذ است که حتما باید در زمستان آن را امتحان کنید.
گفته می شود که هوتوک از طریق مهاجران چینی به کره وارد شد؛ مهاجرانی که در اواخر دهه 1800 تا اواخر دهه 1920 به شهر اینچئون آمدند. آن ها یک دسر با خمیر پنکیک درست کردند که در کشور چین بسیار مشهور بود؛ اما برای مواد داخل آن، به جای مواد غیر شیرین، از مواد شیرین استفاده کردند تا نسخه کره ای این دسر خلق شود.
مواد لازم
- 157 گرم یا یک و یک چهارم پیمانه آرد همه منظوره
- نصف قاشق چای خوری نمک دریایی
- یک قاشق چای خوری شکر سفید
- یک قاشق چای خوری مخمر خشک فوری
- نصف پیمانه یا 125 میلی لیتر شیر گرم
- روغن آشپزی به میزان لازم
مواد لازم برای داخل هوتوک
- یک چهارم پیمانه شکر قهوه ای
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر دارچین
- 2 قاشق غذاخوری مغز آجیل خرد شده (گردو، بادام زمیین، بادام و تخم آفتابگردان)
طرز تهیه هوتوک
مرحله اول:
آرد الک شده، نمک، شکر، مخمر و شیر را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آن ها را خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاورید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در دمای اتاق رها کنید تا حجم خمیر، دو برابر شود.
مرحله دوم:
خمیر را کمی با دستانتان فشار دهید تا حباب های هوا خارج شوند. دوباره روی کاسه را بپوشانید و آن را برای 20 دقیقه دیگر در دمای اتاق رها کنید.
مرحله سوم:
پس از آماده شدن خمیر، دستانتان را به روغن آغشته کنید. سپس خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله چهارم:
آماده سازی مواد داخل پنکیک: همه مواد لازم را در یک کاسه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم:
یکی از گلوله های خمیر را در کف دستتان بگذارید و آن را به شکل پنکیک پهن کنید. سپس یک قاشق غذاخوری از مواد داخل پنکیک را در مرکز خمیر بگذارید و خمیر را از گوشه جمع کنید تا مواد کاملا داخل هوتوک قرار بگیرند.
این مرحله را با بقیه خمیر تکرار کنید تا در نهایت 6 پنکیک داشته باشید.
مرحله ششم:
یک تابه را روی حرارت میانه گرم کنید. سپس میزان خیلی کمی روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم گرم شود. هوتوک را در تابه قرار دهید و آن را برای حدود 30 ثانیه روی حرارت میانه سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شود. سپس هوتوک را برگردانید و آن را با کفگیر کمی فشرده کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از حدود یک دقیقه هوتوک را دوباره برگردانید، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید. هوتوک را برای یک دقیقه دیگر بپزید.
مرحله هفتم:
هوتوک را در ظرف سرو بکشید و آن را به صورت گرم سرو کنید.
کلوچه باکای؛ استان اوهایو
باکای (Buckeye)، یک نوع شیرینی است که با خمیر پفکی بادام زمینی درست می شود و معمولا در نهایت آن را در شکلات می غلتانند. نام این شیرینی به علت شباهت زیاد به میوه درخت باکای در استان اوهایو به این نام، نام گذاری شده است. باکای، یک شیرینی مشهور و بسیار محبوب در استان اوهایو و استان های اطراف آن است. شهفرایندان اوهایو این شیرینی را معمولا در خانه درست می کنند؛ اما شما می توانید آن را در تمام قنادی های شهر نیز پیدا کنید.
دسر باکای در اوایل دهه 1960 یا 1970 از طریق آشپزهای خانگی ابداع شد. طرز تهیه این شیرینی خوشمزه شامل کره، کره بادام زمینی، پودر قند و چیپس های شکلاتی می شود. برای تهیه باکای، در ابتدا کره و کره بادام زمینی با هم مخلوط می شوند و پودر قند به تدریج به این ترکیب اضافه می شود. سپس این مایه را به شکل توپ های کوچک درمی آورند و در شکلات ذوب شده می غلتانند. در ادامه شما را با طرز تهیه کلوچه باکای آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم
- یک بسته پودر کیک شکلاتی
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق
- نصف لیوان روغن کانولا
- یک لیوان چیپس شکلات نیمه شیرین
- یک لیوان کره بادام زمینی
- نصف لیوان شکر قنادی
- بستنی وانیلی، خامه هم زده و کره بادم زمینی آب شده برای سرو
طرز تهیه کلوچه باکای
مرحله اول:
فر را در دمای 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
مرحله دوم:
پودر کیک، تخم مرغ و روغن را در یک کاسه با همزن برقی مخلوط کنید. سپس چیپس شکلات را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از خمیر را در کف یک قالب مخصوص بریزید و آن را فشرده کنید.
مرحله سوم:
شکر قنادی و کره بادام زمینی را در یک کاسه دیگر مخلوط کنید. سپس آن را روی خمیر داخل قالب پخش کنید.
مرحله چهارم:
بقیه خمیر را نیز در میان دو لایه کاغذ مخصوص شیرینی پزی قرار دهید و آن را با وردنه به شکل یک دایره با قطر قالب خود دربیاورید. سپس آن را روی مواد در قالب قرار دهید.
مرحله پنجم:
قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و آن را برای 20 تا 25 دقیقه بپزید. پس از این مدت، یک خلال دندان در کلوچه فرو کنید و اگر تمیز بیرون آمد، کلوچه شما آماده است.
مرحله ششم:
کلوچه باکای را با بستنی وانیلی، خامه هم زده و کره بادم زمینی آب شده سرو کنید.
دسر گیلاس آماراتو به همراه دامپلینگ؛ استان ویسکانسین
ترکیب طعم بادام و گیلاس، یک مزه جادویی و خارق العاده است که هیچ کس نمی تواند در برابر آن مقاومت کند. دسر گیلاس آماراتو به همراه دامپلینگ (Amaretto Cherries with Dumplings)، با بافتی سبک و پفی، یک دسر بهشتی است که می توانید آن را با سس شکلاتی و بستنی سرو کنید. این دسر خوشمزع متعلق به استان ویسکانسین است و معمولا در روزهای سرد سال سرو می شود.
مواد لازم
- 2 عدد کمپوت گیلاس
- یک چهارم لیوان شکر
- یک چهارم لیان نشاسته ذرت
- یک هشتم قاشق چای خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری عصاره بادام
مواد لازم برای دامپلینگ
- یک لیوان آرد همه منظوره
- یک چهارم لیوان شکر
- یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده
- یک هشتم قاشق چای خوری نمک
- یک سوم لیوان شیر 2 درصد چربی
- 3 قاشق غذاخوری کره آب شده
- بستنی وانیلی برای سرو
طرز تهیه دسر گیلاس آماراتو به همراه دامپلینگ
مرحله اول:
هسته گیلاس های کمپوت را درآورید و یک چهارم آب کمپوت را کنار بگذارید. سپس گیلاس ها را به همراه آب کمپوت در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.
مرحله دوم:
شکر، نشاسته ذرت و نمک را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و یک چهارم لیوان آب کمپوت به جای مانده را در آن بریزید. سپس این مخلوط را به گیلاس ها در شیرجوش اضافه کنید. ترکیب مواد را برای نیم ساعت روی حرارت با درب بسته پزید تا گیلاس ها نرم تر شوند و شکر و نشاسته کاملا حل شوند. در آخر عصاره بادام را در شیرجوش بریزید و مواد را کنار بگذارید.
مرحله سوم:
آماده سازی دامپلینگ: آرد الک شده، شکر، بیکینگ پودر، پوست لیموی رنده شده و نمک را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در یک کاسه دیگر، شیر و کره ذوب شده را با هم هم بزنید. سپس مخلوط مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید و آن را هم بزنید تا یک خمیر مرطوب به دست بیاورید.
مرحله چهارم:
خمیر دامپلینگ را روی مخلوط گیلاس بریزید، درب شیرجوش را ببندید و آن را برای 45 دقیقه روی حرارت ملایم گاز روی یک شعله پخش کن قرار دهید تا دسر شما بپزد. پس از گذشت این مدت، یک خلال دندان در وسط دسر فرو کنید و اگر تمیز بیرون آمد، دسر شما آماده سرو است.
مرحله پنجم:
دسر گیلاس آماراتو به همراه دامپلینگ را به صورت گرم با بستنی وانیلی سرو کنید.
سوفله شکلات با سس خامه مخصوص؛ کشور فرانسه
سوفله شکلات، یک دسر فرانسوی است که تخم مرغ و شکلات از مواد اصلی تشکیل دهنده آن هستند. برای درست کردن این دسر لذیذ و گرم فرانسوی، سفیده های زده شده تخم مرغ با شکلات آب شده، کره و زرده تخم مرغ مخلوط شده و سپس پخته می شوند. در نتیجه، یک کیک پف دار و زیبا درست می شود که مقاومت در برابر آن واقعا مشکل است.
یکی از مسائل مربوط به سوفله ها این است که بلافاصله پس از بیرون آوردن آن ها از فر، پف آن ها می خوابد؛ به همین دلیل، باید سوفله را بلافاصله پس از پخت، سرو کرد. سوفله با طعم قوی شکلات، بافتی سبک و پفی دارد و به راحتی در دهان آب می شود. با ادامه خوردن سوفله و نزدیک شدن به مرکز آن، بافت دسر نرمتر و کاستاردی تر می شود. پس اگر در پی یک دسر متفاوت و ویژه هستید، به سراغ تهیه سوفله شکلاتی بروید.
سوفله شکلات را می توان به تنهایی یا با پودر قند و توت فرنگی های خرد شده سرو کرد؛ اما اگر در پی یک دسر گرم زمستانی مجلسی هستید، سس خامه انگلیسی (Creme Anglaise Sauce) را برای این دسر درست کنید. این سس مخصوص، یک سس کاستاری شیرین و خامه ای است که در واقع یک بستنی وانیلی گرم است. ترکیب سس خامه انگلیسی با سوفله شکلاتی فرانسوی، یک دسر بی نظیر خلق می کند. جالب است بدانید که زرده های تخم مرغی که در تهیه سوفله هدر می فرایند، برای تهیه این سس مخصوص استفاده می شوند.
مواد لازم برای سس خامه انگلیسی
- 3 قاشق غذاخوری خامه پرچرب
- 2 قاشق غذاخوری شیر
- یک عدد زرده تخم مرغ بزرگ
- یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
- نصف قاشق چای خوری وانیل
مواد لازم برای سوفله
- یک پیمانه شکلات خرد شده نیمه شیرین
- یک قاشق غذاخوری کره بدون نمک خرد شده در دمای اتاق
- 3 عدد سفیده تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق
- 2 عدد زرده تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق
- یک هشتم قاشق چای خوری کرم تارتار
مواد لازم برای ظرف سوفله
- یک قاشق غذاخوری کره بدون نمک در دمای اتاق
- یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
طرز تهیه سوفله شکلات با سس خامه مخصوص
مرحله اول:
آماده سازی سس خامه انگلیسی: خامه و شیر را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا آرام گرم شوند. سپس آن ها را از روی حرارت بردارید و داخل یک پارچ میزان گیری بریزید.
زرده تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن برقی در یک کاسه برای 30 ثانیه هم بزنید. سپس مخلوط خامه و شیر داغ را به تدریج به این مواد اضافه کنید و در حین اضافه کردن، مرتب سس را هم بزنید. توجه داشته باشید که مخلوط شیر و خامه را باید خیلی آهسته در کاسه بریزید؛ زیرا در غیر این صورت، تخم مرغ می پزد.
پس از مخلوط شدن مواد، آن ها را در یک شیرجوش تمیز بریزید و آن ها را روی حرارت میانه گاز قرار بدهید. سس را برای یک تا دو دقیقه مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و یک بافت کاستاردی پشت قاشق شما شکل بگیرد. سپس سس را کنار بگذارید یا برای نگهداری آن را در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم:
آماده سازی ظرف سوفله: فر را در دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. با استفاده از یک برس یا قلم مو، کره نرم شده را به تمام ظرف های مخصوص سوفله (رمکین) بمالید تا کاملا چرب شوند. سپس برای هر رمکین، نصف قاشق غذاخوری شکر دانه ریز بردارید و روی ظرف بتکانید تا کره را در تمام سطوح ظرف پوشش دهد. ظرف ها را بتکانید تا شکر اضافه بیرون بریزد. سپس رمکین ها را در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم:
آماده سازی سوفله: شکلات را به روش بن ماری روی بخار آب، ذوب کنید. سپس آن را از روی بخار آب بردارید و کره خرد شده در دمای اتاق را به آن اضافه کنید.
سفیده های تخم مرغ و کرم تارتار را در یک کاسه میانه مخلوط کنید. سپس با همزن برقی آن ها را هم بزنید تا استیف پیک ها (stiff peaks) روی سفیده ها تشکیل شوند و زمانی که پره ها را از ظرف خارج می کنید، استیف پیک ها به همان شکل باقی بمانند. کاسه سفیده ها را در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم:
زرده های تخم مرغ را به مخلوط کره و شکلات آب شده اضافه کنید و هم بزنید تا یک ترکیب یکدست داشته باشید. سپس سفیده ها را از یخچال دربیاورید و با استفاده از یک لیسک، یک چهارم سفیده ها را به آرامی به مخلوط شکلات اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه به تدریج سفیده ها را به مخلوط شکلات اضافه کنید و با لیسک به آرامی آن ها را مخلوط کنید. مخلوط شما در نهایت یک رنگ نخواهد شد؛ اما شما بخش های سفیدی در آن خواهید دید.
مرحله پنجم:
مایه سوفله را در دو رمکین آماده شده بریزید، تا جایی که تا سر آن ها پر شود و اگر اضافه ماند، بقیه را کنار بگذارید.
مرحله ششم:
با استفاده از یک چاقو، روی سوفله را کاملا صاف کنید. سپس نوک انگشت اشاره خود را تا خاتمهی داخل رمکین بزنید و یک کانال کوچک بین سوفله و لبه ظرف ایجاد کنید. در ادامه با استفاده از دستمال، لبه و دور ظرف سوفله را تمیز کنید و آن ها را روی یک کاغذ مخصوص شیرینی پزی قرار دهید و در طبقه پایین فر بگذارید.
مرحله هفتم:
سوفله ها را برای 11 تا 13 دقیقه بپزید تا پف کنند و بالا بیایند. درب فر را در این زمان باز نکنید؛ زیرا در غیر این صورت، پف سوفله می خوابد. توجه داشته باشید که سوفله ها چند دقیقه پس از بیرون آمدن از فر، پف خود را از دست می دهند؛ پس بلافاصله آن ها را سرو کنید.
مرحله هشتم:
سوفله را با سس خامه انگلیسی سرو کنید و لذت ببرید.
نکات مهم برای تهیه سوفله شکلاتی و سس خامه مخصوص
- توجه داشته باشید که سس خامه انگلیسی، پف سوفله را به سرعت می خواباند؛ پس در زمان سرو بر سر میز، آن را روی سوفله بریزید.
- سس خامه انگلیسی را می توان به صورت سرد یا گرم سرو کرد.
- شما می توانید سوفله ها را از یک روز قبل آماده کنید و در رمکین بریزید. روی آن ها را با سلفون بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید؛ سپس برای سرو، آن ها را در فر قرار دهید و بپزید.
کیک ردولوت مغزدار؛ استان مریلند
کیک مخمل قرمز که به علت نام انگلیسی آن، آن را با نام ردولوت می شناسند، یک نوع دسر از نوع کیک لایه ای است که در رنگ های قرمز تیره، قرمز روشن یا رنگ هایی با سایه قرمز قهوه ای تهیه می شود. کیک ردولوت با طعم های وانیلی و شکلاتی درست می شود و معمولا روی آن را با خامه سفید می پوشانند.
مواد تشکیل دهنده کیک ردولولت، سرکه سفید، کره، آرد، پودر کاکائو و چغندر (یا رنگ غذا) هستند. این کیک، یک دسر فوق العاده زمستانی است که برای سرو در روز ولنتاین نیز بسیار مناسب است. خاستگاه این کیک به استان مریلند و قدمت آن به قرن بیستم برمی شود. در ادامه طرز تهیه کیک ردولوت مخصوص را به شما آموزش خواهیم داد. شما می توانید کیک ردولوت را با میوه تازه، انواع توت ها و پودر قند تزئین کنید.
مواد لازم
- یک سوم لیوان شکلات سفید خرد شده
- 3 قاشق غذاخوری کره بدون نمک آب شده
- یک چهارم لیوان شکر سفید دانه ریز
- یک عدد تخم مرغ بزرگ
- یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده
- نصف قاشق غذاخوری رنگ خوراکی قرمز
- پودر قند برای تزئین
مواد لازم برای مغز کیک
- 50 گرم پنیر خامه ای
- یک قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک قاشق چای خوری رنگ خوراکی قرمز
طرز تهیه کیک ردولوت مغزدار
مرحله اول:
شکلات سفید را به روش بن ماری، روی بخار آب یک قابلمه پر از آب جوش، ذوب کنید. در این حین، شکلات ها را هم بزنید تا ذوب شوند. قابلمه را از روی حرارت بردارید؛ اما کاسه شکلات ها را از روی قابلمه برندارید تا گرم بمانند. سپس کره ذوب شده را به شکلات اضافه کنید و آن ها را هم بزنید. در ادامه شکر را به این مخلوط بیفزایید و مواد را هم بزنید.
مرحله دوم:
تخم مرغ را به شکلات ها اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سپس آرد و پودر کاکائوی الک شده را در کاسه بریزید و خوب آن ها را مخلوط کنید تا یک خمیر به دست آید. در آخر، رنگ خوراکی قرمز را به مواد کیک اضافه کنید.
مرحله سوم:
داخل دو رمکین را با کره چرب کنید. سپس میزان کمی آرد در رمکین ها بتکانید. چند بار رمکین ها را تکان دهید و زیر و رو کنید تا آرد اضافه آن ها بیرون بریزد.
مرحله چهارم:
خمیر را به صورت مساوی در دو رمکین بریزید. سپس مواد لازم برای مغز کیک ها را در یک کاسه مخلوط کنید و در یک قیف با سر فلزی بریزید. سر قیف را داخل کیک ها کنید و به صورت مساوی، کیک ها را با این مواد پر کنید. سپس آن ها را برای 30 دقیقه تا یک ساعت در فریزر قرار دهید.
مرحله پنجم:
در این حین، فر را رد دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. رمکین ها را از فریزر دربیاورید و در یک سینی در فر قرار دهید. آن ها را برای 14 تا 16 دقیقه بپزید.
مرحله ششم:
کیک را از فر دربیاورید و برای 10 دقیقه کنار بگذارید. سپس دور کیک را با یک چاقوی تیز جدا کنید و کیک را با احتیاط در ظرف سرو برگردانید. روی کیک را با پودر قند تزئین کرده و سرو کنید.
کلوچه تابه ای شکلاتی با بادام و مارشمالو
کلوچه تابه ای شکلاتی، یک دسر گرم و فوق العاده ساده زمستانی است که با تکه های بادام و مارشمالو، دل همه را به آب می اندازد. بافت برشته لبه این کلوچه ها در کنار بافت نرم مغز آن ها، یک ترکیب بی نهایت دلپذیر را می سازد که هر کسی را عاشق خود خواهد کرد.
مواد لازم
- یک چهارم پیمانه پودر کاکائوی تلخ
- سه چهارم قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- نصف قاشق چای خوری نمک دریایی
- نصف قاشق چای خوری پودر اسپرسو
- 6 قاشق غذاخوری کره بدون نمک در دمای اتاق
- دو سوم فنجان شکر قهوه ای
- یک عدد تخم مرغ بزرگ
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- نصف فنجان چیپس شکلاتی
- نصف فنجان بادام خرد شده
- نصف فنجان مارشمالو
طرز تهیه کلوچه تابه ای شکلاتی با بادام و مارشمالو
مرحله اول:
فر را در دمای 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. سپس تابه مورد نظر خود را با کره چرب کنید و آن را روی یک سینی مخصوص فر قرار دهید.
مرحله دوم:
آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین، نمک و پودر اسپرسو را در یک کاسه مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید.
مرحله سوم:
کره و شکر را در یک کاسه دیگر برای دو تا سه دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا رنگ آن ها روشن و بافت آن ها حجیم شود. سپس تخم مرغ و وانیل را به آن ها اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه مواد خشک را به این مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. در خاتمه چیپس شکلات، بادام و مارشمالوها را نیز در مایه کلوچه بریزید.
مرحله چهارم:
خمیر را در تابه بریزید و روی آن را با کمی چیپس شکلات، بادام و مارشمالوی بیشتر بپوشانید. سپس آن را برای 18 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا لبه های کلوچه طلایی و برشته شود؛ اما مرکز آن کماکان کمی نرم مانده باشد.
مرحله پنجم:
اجازه دهید تا کلوچه برای 5 دقیقه خنک شود و سپس آن را سرو کنید.
سیب داغ کره ای
سیب داغ کره ای (HOT BUTTERED APPLE)، یک نوع دسر شبیه به پای بدون خمیر هستند که شما می توانید آن ها را به تنهایی یا همراه با پنکیک، وافل و غیره سرو کنید. این دسر برای زمان هایی که سیب اضافه و رسیده در یخچال دارید، فوق العاده است و به سادگی در خانه آماده می شود.
مواد لازم
- 12 عدد سیب کوچک
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک چهارم لیوان شکر قهوای یا سفید
- نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین
- نصف قاشق چای خوری میخک آسیاب شده
- یک قاشق چای خوری وانیل
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- 3 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 4 قاشق غذاخوری کره
- نصف لیوان آب
طرز تهیه سیب داغ کره ای
مرحله اول:
پوست سیب ها را بکنید و آن ها را در یک آرام پز قرار دهید. سپس آب لیمو، شکر قهوه ای، دارچین، میخک، وانیل، نمک و نشاسته ذرت را به سیب ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سیب ها به همه مواد آغشته شوند.
مرحله دوم:
کره را خرد کنید و روی سیب های مزه دار شده بریزید. سپس آب را به آرامی به مواد اضافه کنید تا ادویه ها از روی سیب ها شسته نشوند. در آرام پز را بگذارید و دمای آن را زیاد کنید تا سیب ها برای دو ساعت بپزند.
مرحله سوم:
پس از دو ساعت، سیب ها را خوب هم بزنید، دوباره در آرام پز را بگذارید و سیب ها را برای یک ساعت دیگر بپزید.
مرحله چهارم:
سیب های کره ای را گرم سرو کنید.
پودینگ سیب زمینی پخته شیرین
پودینگ سیب زمینی پخته شیرین (Baked Sweet Potato Pudding)، یک دسر شیرین و پرملات است که به صورت گرم با بستنی وانیلی سرو می شود. از مواد تشکیل دهنده این دسر می توان به پوره سیب زمینی شیرین پخته، خامه، تخم مرغ، آب و پوست لیمو، انواع ادویه جات، نارگیل، شکر و بادام اشاره کرد.
مواد لازم
- 4 لیوان پوره سیب زمینی شیرین پخته
- نصف لیوان خامه پرچرب هم زده
- 3 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک قاشق غذاخوری پوست لیموی رنده شده
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
- نصف قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده
- یک چهارم قاشق چای خوری میخک آسیاب شده
- یک لیوان نارگیل خرد شده
- یک سوم لیوان شکر قهوه ای
- یک سوم لیوان بادام
- بسنی وانیلی برای سرو
طرز تهیه پودینگ سیب زمینی پخته شیرین
مرحله اول:
سیب زمینی، خامه، زرده تخم مرغ، آب لیمو، پوست لیمو و ادویه جات را در یک کاسه باب همزن هم بزنید تا یک خمیر یک دست به دست آورید. سپس دو سوم لیوان نارگیل خرد شده را به مایه بیفزایید.
مرحله دوم:
سفیده های تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه با همزن با دور میانه هم بزنید تا پیک های نرم روی سفیده شکل بگیرد. سپس به تدریج شکر قهوه ای را به سفیده ها اضافه کنید و با همزن بزنید تا استیف پیک ها روی سفیده شکل بگیرند و شکر حل شود.
مرحله سوم:
یک چهارم سفیده ها را با لیسک به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. سپس بقیه سفیده ها را به تدریج به کاسه اضافه کنید هم بزنید.
مرحله چهارم:
مایه پودینگ را در یک قالب چرب شده بریزید و روی آن را با بادام و بقیه نارگیل خرد شده تزئین کنید. قالب را برای 50 تا 55 دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای 325 درجه فارنهایت قرار دهید تا بپزد.
مرحله پنجم:
پودینگ سیب زمینی را با بستنی وانیلی سرو کنید.
پودینگ خرما با سس باتراسکاچ؛ کشور استرالیا
پودینگ چسبناک خرما با سس باتراسکاچ (STICKY DATE PUDDING WITH BUTTERSCOTCH SAUCE)، یک دسر مخصوص استرالیایی است که شباهت زیادی به پودینگ تافی انگلیسی دارد. این دسر برخلاف نام پیچیده اش، بسیار ساده درست می شود و طعم و مزه ای بی نهایت لذیذ دارد.
این دسر در تمام رستوران های استرالیا از رستورا ن های مجلل و لاکچری گرفته تا غذاخوری های ساده سرو می شود. بافت نرم، اسفنجی و سبک پودینگ خرما با سس غلیظ و تیره باتراسکاچ، این دسر را تبدیل به یکی از محبوب ترین دسرهای گرم زمستانی کرده است.
مواد لازم برای پودینگ خرما
- 180 گرم خرمای بدون هسته خرد شده
- 310 میلی لیتر یا یک و یک چهارم لیوان آب
- نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 165 گرم یا سه چهارم لیوان شکر قهوه ای
- 60 گرم یا یک چهارم لیوان کره نرم شده و خرد شده
- 2 عدد تخم مرغ
- 150 گرم یا یک لیوان آرد الک شده
مواد لازم برای سس باتراسکاچ
- 50 گرم یا سه و نیم قاشق کره
- 220 گرم یا یک لیوان شکر قهوه ای
- 250 میلی لیتر یا یک لیوان خامه
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
طرز تهیه پودینگ خرما با سس باتراسکاچ
مرحله اول:
خرما و آب را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش آید. سپس آن ها را از روی حرارت بردارید و بیکینگ پودر را به آن ها اضافه کنید و هم بزیند تا خرماها له شوند. این مخلوط را کنار بگذارید تا خنک شود و در این حین، گاهی آن ها را هم بزنید.
مرحله دوم:
کره و شکر را با همزن دستی در یک کاسه بزنید. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یک مخلوط سبک و یکدست به دست بیاورید.
مرحله سوم:
مخلوط خرما را به این مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس به آرامی آرد الک شده را به آن ها اضافه کنید.
مرحله چهارم:
مایه پودینگ را در هشت قالب کوچک بریزید، به طوری که دو سوم قالب پر شود. سپس قالب ها را روی سینی گود فر قرار دهید و کمی آب در سینی بریزید تا یک سوم پایینی قالب ها را در بر بگیرد.
مرحله پنجم:
قالب ها را برای 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد یا 335 درجه فارنهایت قرار دهید تا پودینگ ها به رنگ طلایی قهوه ای دربیایند.
مرحله ششم:
آماده سازی سس باتراسکاچ: کره، شکر، خامه و وانیل را در یک شیرجوش کوچک مخلوط کنید و آن ها را روی حرارت ملایم بپزید تا کره آب شود و شکر حل شود. سپس سس را به جوش آورید. در ادامه شعله گاز را کم کنید و سس را برای تا دقیقه دیگر بپزید تا غلیظ شود.
مرحله هفتم:
پودینگ های داغ را در ظرف سرو برگردانید و سس باتراسکاچ را روی آن ها بریزید. نوش جان!
بیور تیل؛ کشور کانادا
بیور تیل (BeaverTail)، یک دسر کانادایی است که به علت شکل ظاهری به این نام، نام گذاری شده است و مواد تشکیل دهنده آن هیچ ربطی به سگ آبی (Beaver) ندارند. این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به دونات دارد با آرد گندم کامل درست می شود و در نهایت به شکل دم یک سگ آبی درمی آید. خمیر این دسر در روغن سرخ می شود و برای سرو، آن را با مخلوط دارچین و شکر، شکلات و فندق، خامه و شیره افرا، تکه های آبنبات، میوه یا هر ماده دلخواه دیگری تزئین می کنند. این دسر به صورت گرم سرو می شود و یکی از پرطرفدارترین دسرهای گرم کانادایی در فصل زمستان به شمار می آید.
بیور تیل، یک دسر قدیمی در لیست دسرهای کلاسیک زمستانی نیست؛ اما این مسئله، خوشمزگی و محبوبیت این دسر را تحت الشعاع قرار نمی دهد. بیور تیل در سال 1978 از طریق گرنت و پام هوکر (Grant and Pam Hooker) ابداع شد؛ فردی که این خوشمزه های شیرین را در یک غرفه غذای خیابانی در اوتاوا می فروخت. در حال حاضر بیش از 140 فروشگاه زنجیره ای بیور تیل در سراسر جهان وجود دارند و مشهورترین آن ها در حاشیه کانال Rideau Canal واقع شده است؛ مکانی که بزرگترین پیست اسکی در فضای آزاد جهان است.
مواد لازم برای تهیه 20 عدد بیور تیل
- نصف لیوان آب گرم
- 5 قاشق چای خوری مخمر خشک فعال
- یک لیوان شیر گرم
- یک سوم لیوان شکر سفید
- یک و نیم قاشق چای خوری نمک
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- 3 عدد تخم مرغ هم زده
- یک سوم لیوان روغن گیاهی
- 5 لیوان آرد گندم کامل
- روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم
مواد لازم برای تزئین بیور تیل
- 2 لیوان شکر سفید
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
طرز تهیه بیور تیل
مرحله اول:
آب گرم، مخمر و یک سرانگشت شکر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و اجازه دهید تا مخمر فعال شود و یک لایه خامه ای روی مواد شکل بگیرد. این مرحله حدود 5 دقیقه به طول می انجامد. سپس شیر، یک سوم لیوان شکر، نمک، عصاره وانیل، تخم مرغ ها و یک سوم لیوان روغن گیاهی را مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.
مرحله دوم:
نصف آرد را به مواد اضافه کنید و خمیر را هم بزنید تا کاملا سفت شود. خمیر را روی یک سطح آردی قرار دهید و میزان بیشتری آرد به آن اضافه کنید و ورز دهید تا دیگر چسبناک نباشد. خمیر را برای 10 دقیقه دیگر ورز دهید تا کاملا نرم و یکدست شود. سپس خمیر را به شکل یک گلوله دربیاورید و آن را در یک کاسه چرب شده قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و خمیر را برای یک ساعت در دمای اتاق رها کنید تا حجم آن، دو برابر شود.
مرحله سوم:
خمیر را از کاسه دربیاورید و آن را باز ورز دهید تا هوای اضافه خمیر خارج شود. یک تکه کوچک به میزان تخم مرغ از خمیر جدا کنید و آن را به شکل یک بیضی با ضخامت 6 میلی متر درآورید. سپس آن را زیر یک پارچه قرار دهید تا بقیه رول های خمیری خود را نیز درست کنید.
مرحله چهارم:
روغن را در یک قابلمه گود بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا داغ شود. روغن باید حداقل 10 سانتی متر عمق داشته باشد. سپس شکر و پودر دارچین را در یک کاسه مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم:
شیرینی ها را یکی یکی در روغن جوش بیندازید و برای یک تا دو دقیقه سرخ کنید تا طلایی قهوه ای شوند. سپس آن ها را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. در آخر، شیرینی ها را در مخلوط شکر و پودر دارچین بغلتانید و آن ها را به صورت گرم سرو کنید.
شیرینی پالمیه؛ کشور فرانسه
شیرینی پالمیه (Palmier Cookie) که با نانم شیرینی پالمیر نیز شناخته می شود، برخلاف دیگر شیرینی های فرانسوی، طرز تهیه ای ساده دارد. این شیرینی ها که شبیه به رول های دارچینی ساده هستند، یک دسر گرم فوق العاده برای سرو در روزهای سرد سال در کنار یک فنجان چای یا قهوه به شمار می آیند. شیرینی پالمیه، یک نوع شیرینی به شکل قلب است که با خمیر هزارلا درست می شود. پالمیر به معنای درخت نخل است و علت این نام گذاری، شباهت این شیرینی با برگ درخت نخل است. در این نوع شیرینی خمیر هزارلا 3 تا 6 بار تا می شود.
مواد لازم برای 64 عدد پالمیه
- یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
- یک لیوان و 4 قاشق غذاخوری شکر
- 4 عدد خمیر هزارلا
- یک قاشق غذاخوری پنیر خامه ای
- نصف لیوان پودر قند
- یک قاشق غذاخوری پنیر خامه ای
- نصف لیوان پودر قند
- یک قاشق غذاخوری شیر
- یک چهارم قاشق چای خوری عصاره وانیل
طرز تهیه شیرینی پالمیه
مرحله اول:
فر را در دمای 400 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
مرحله دوم:
شکر و دارچین را مخلوط کنید. سپس یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را روی سطح کار خود بریزید و روی آن، یک لایه خمیر هزارلا قرار دهید. یک چهارم لیوان از مخلوط شکر را روی خمیر بپاشید. سپس خمیر را چند بار تا کنید تا به شکل یک مستطیل کوچک تر دربیاید. در ادامه خمیر را به شکل زیر برش بزنید. این مرحله را با بقیه خمیرهای هزارلا تکرار کنید.
مرحله سوم:
شیرینی ها را روی یک کاغذ مخصوص شیرینی پزی در یک سینی مخصوص فر بچینید و به جای مانده مخلوط شکر و دارچین را روی آن ها بپاشید. سپس آن ها را در فر قرار دهید و برای 6 دقیقه آن ها را بپزید تا قهوه ای طلایی شوند. در ادامه آن ها را برگردانید و برای 4 دقیقه دیگر در فر بپزید.
مرحله چهارم:
در همین حین، پنیر خامه ای، پودر قند، شیر و وانیل را مخلوط کنید تا به غلظت دلخواه خود برسید.
مرحله پنجم:
پالمیه ها را از فر دربیاورید و اجازه دهید تا برای 5 تا 10 دقیقه خنک شوند. سپس آن ها را با سس پنیر خامه ای سرو کنید.
اگر پیروز به طبخ هر یک از این دسرهای گرم بین المللی در خانه در این روزهای زمستانی شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمنً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / tasteofhome.com / matadornetwork.com