طرز تهیه لازانیا با سویا خیلی خوشمزه با و بدون فر
به گزارش مجله فوتبال دوستان، لازانیا از جمله غذاهایی است که بزرگ و کوچک نمی شناسد و همه افراد به یک میزان هوادار آن هستند. این غذای خوشمزه به روش های مختلفی هم طبخ می گردد؛ از لازانیا ساده و کلاسیک با گوشت چرخ نموده گرفته تا لازانیا رولی، لازانیا با مرغ و حتی لازانیا گیاهی که مخصوص افراد وگان است. در این مطلب، طرز تهیه لازانیا با سویا را که بسیار مالی تر از لازانیای معمولی است، در فر و بدون فر به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه لازانیا با سویا
- لازانیا 1 بسته
- سویا 2 پیمانه
- پیاز میانه 2 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- قارچ 250 گرم
- پنیر پیتزا 200 گرم
- سیر تازه 2 حبه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- آویشن 1 قاشق چای خوری
- پاپریکا 1 قاشق چای خوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن مایع به اندازه لازم
مواد لازم برای طرز تهیه سس لازانیا (سس بشامل)
- آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- شیر 2 پیمانه
- آویشن نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه لازانیا با سویا
1. آماده کردن سویا
برای درست کردن یک لازانیا با سویا خوشمزه، ابتدا باید سویا را آماده کنید. پس برای این کار، سویاها را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید. سپس، سویاها را آبکش نموده و در یک قابلمه ریخته و اجازه بدهید تا به همراه آب و قدری زردچوبه، به مدت حدودا 5 دقیقه بجوشد. پس از آن، سویاها را مجددا آبکش نموده و کنار بگذارید.
2. آماده کردن مواد میانی لازانیا
برای درست کردن مواد میانی لازانیا، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و همراه با کمی روغن روی حرارت بگذارید تا پیازهای شما شفاف و شیشه ای گردد. بعلاوه سیر را هم له نموده و اضافه کنید تا عطر خود را آزاد کند.
سپس، سویاهای از قبل آبکشی نموده را به همراه ادویه ها شامل نمک، فلفل و زردچوبه، به پیازها اضافه کنید تا سویاها به خوبی تفت بخورند.
فلفل دلمه ای خرد نموده و قارچ های ورقه ای نموده را هم پس از تفت خوردن سویاها، به قابلمه اضافه کنید. آبلیمو را هم در این مرحله به قابلمه اضافه نموده و حرارت را زیاد کنید تا قارچ های شما سفید به جای مانده و آب نیندازند.
پس از تفت خوردن تمام مواد با هم، بقیه ادویه ها شامل آویشن و پاپریکا را به همراه رب گوجه فرنگی به ترکیب اضافه نموده و اجازه دهید تا رب شما به مدت حدودا 5 دقیقه حرارت ببینید تا به اصطلاح رنگ باز کند.
پس از پختن مواد، آن ها را از روی حرارت بردارید.
3. درست کردن سس بشامل
یکی از رازهای خوش طعم شدن لازانیای شما و بعلاوه خشک نشدن آن، استفاده از سس لازانیا یا همان سس بشامل است که خیلی ها به اشتباه از این مرحله صرف نظر می نمایند.
برای درست کردن یک سس بشامل غلیظ و خوش طعم، آرد را به همراه کره، نمک، فلفل سیاه و نوک قاشق چای خوری آویشن، در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت میانه قرار بدهید.
ترکیب آرد و کره را مدام مخلوط کنید تا آرد تفت خورده و کره آب گردد. پس از اینکه ترکیب مورد نظر به صورت خمیر عایدی، شیر را آهسته و در چند مرحله به قابلمه اضافه نموده و مدام هم بزنید تا آرد گلوله گلوله باقی نماند.
سپس همچنان به هم زدن ادامه بدهید تا سس شما ته نگرفته و به تدریج غلیظ شده و قوام بیاید. حالا می توانید سس بشامل را هم از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
نکته: در صورت تمایل می توانید برای خوش طعم تر شدن، به سس بشامل خود یک تا دو عدد پنیر گودا ورقه ای کاله اضافه کنید.
4. پختن برگه های لازانیا
پس از اینکه تمام مواد میانی لازانیا آماده شد، نوبت به پختن ورقه های لازانیا می رسد. البته نوعی از ورقه های لازانیا هم در بازار وجود دارد که نیازی به پخت قبلی ندارد. پس برترین کار این است که ابتدا دستورات و هدایت های لازم روی بسته بندی لازانیا را خوانده و سپس طبق آن عمل کنید.
اما اگر لازانیاهای شما از نوعی بود که نیاز به پخت قبلی داشت، ابتدا آب را به جوش بیاورید. بهتر است برای اینکه برگه های لازانیای شما راحت تر بپزند و پاره نشوند، از یک ماهیتابه بزرگ برای انجام این کار بهره ببرید.
پس از به جوش آمدن آب، نصف قاشق چای خوری نمک اضافه نموده و سپس برگه های لازانیا را به صورت به علاوه (+) روی هم بچینید تا به یکدیگر نچسبند. در این فاصله، یک ظرف حاوی آب سرد هم آماده کنید تا برگه های لازانیا را پس از خارج کردن از آب جوش، در آب سرد بیندازید.
5. چیدن لازانیاها
حالا تمام مواد شما آماده شده و نوبت این رسیده است که لازانیاها را بچینید.
برای این کار، از یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگری که حالت مستطیلی شکل داشته و مناسب برای قرار دادن داخل فر یا روی حرارت گاز است، بهره ببرید.
کف ظرف را با کمی روغن مایع چرب کنید، سپس یک ردیف برگه لازانیا را روی آن بچینید. حالا روی لازانیاها ترکیب سویا و سپس سس بشامل بریزید. این مرحله را 2 تا 3 بار دیگر تکرار کنید. در سرانجام، سس بشامل به جای مانده را روی مواد ریخته و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید.
لازانیای خود را با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت حدود 45 دقیقه در فر قرار دهید تا داخل آن به خوبی پخته و روی آن برشته و طلایی گردد.
اگر می خواهید لازانیای خود را در توستر بپزید. طرز تهیه لازانیا در توستر با تصویر را در کتاب کاله مطالعه کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه لازانیا با سویا
لازانیا با سویا یک غذای مالی و در عین حال خوشمزه و فرق دارد که می تواند هواداران لازانیا و به خصوص بچه ها را به خود جذب کند. درست کردن این غذای خوشمزه، نکاتی هم دارد که در صورت رعایت آن ها می توانید کیفیت لازانیا با سویا خود را چند برابر کنید.
طرز تهیه لازانیا با سویا بدون فر
اگر فر ندارید، خبر خوب این است که لازانیا را بدون فر هم می توانید درست کنید. برای طرز تهیه لازانیا با سویا روی گاز، کافی است از انواع ظروفی بهره ببرید که در مقابل حرارت مقاوم هستند و می توانند روی گاز قرار بگیرند. سپس، از شعله میانه رو به کم استفاده نموده و برای ته نگرفتن لازانیا، حتما از شعله پخش کن بهره ببرید. طرز تهیه لازانیا بدون فر را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
لازانیای شما بعد از گذشت 45 دقیقه روی گاز پخته می گردد.
لازانیا بدون سس بشامل
سس بشامل یکی از سس های پایه در آشپزی فرنگی است که رد پای آن را برای نخستین بار می توان در آشپزی فرانسوی جست وجو کرد. این سس ساده که از ترکیب آرد، کره، شیر، آویشن و گاه جوز هندی تهیه می گردد، طعم بسیار خوبی به غذاها داده و بعلاوه بافت غذا را خامه ای و مرطوب می نماید.
با این حال، عده ای به هر دلیلی این سس را دوست نداشته، یا به ترکیبات آن حساسیت دارند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، می توانید لازانیا بدون سس بشامل تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. با این حال، توصیه می کنیم در صورت حدف سس بشامل از دستور لازانیای خود، ترکیب مواد گوشتی آن را آب دارتر در نظر بگیرید تا لازانیای شما پس از پختن خشک نگردد.
طرز تهیه لازانیا در قابلمه
اگر ظرف مناسب پخت لازانیا نداشته و می خواهید لازانیای خود را در قابلمه درست کنید، ترجیحا از یک ماهیتابه مستطیلی شکل بهره ببرید تا شکل لازانیای شما به هم نریزد. بعد از چیدن تمام لایه های لازانیا در قابلمه، در ظرف را گذاشته و آن را به مدت حدود 45 تا 50 دقیقه روی حرارت میانه رو به کم قرار بدهید تا لازانیای شما بپزد. طرز تهیه لازانیا در قابلمه و روی گاز مجلسی را هم می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله بخوانید.
سویا، برترین جایگزین برای گوشت قرمز
سویا که به آن پروتئین گیاهی هم می گویند، برترین جایگزین گوشت قرمز است که می تواند در رژیم غذایی افراد گیاهخوار یا کسانی که به هر دلیلی گوشت قرمز را از غذاهای خود حذف نموده اند، قرار بگیرد. در واقع، سال هاست که سویا در رژیم غذایی شرق آسیا وجود داشته و به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور میانگین، هر 100 گرم سویای پخته شده حاوی 172 کالری و 63 درصد آب بوده و 18.2 گرم پروتئین هم دارد. بعلاوه سویا حاوی ویتامین کا 1، فولات، مس، منگنز، فسفر و تیامین است و به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان، تسکین علائم یائسگی در زنان و سلامت استخوان ها یاری می نماید.
منبع: کتاب کاله