طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ نموده
به گزارش مجله فوتبال دوستان، همبرگر یک فست فود خوشمزه و پرطرفدار است که مجبور نیستید همواره آن را در رستوران میل کنید. برای طرز تهیه همبرگر در خانه، گوشتی که چند بار چرخ نموده اید را با پیاز و سیر رنده شده مخلوط کنید. سپس، تخم مرغ، نمک و فلفل را به آن بیفزایید و مخلوط گوشت را پس از ورز دادن، به صورت همبرگرهای گرد درآورید و 1 ساعت در یخچال استراحت دهید. در نهایت، همبرگرها را روی صفحه گریل یا در تابه بپزید و با مخلفات دلخواه میل کنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی همبرگر خانگی را با هم می بینیم:
همبرگر خانگی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | بیشتر از 1 ساعت |
زمان پخت غذا | کمتر از 10 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
میزان کالری یک ساندویچ همبرگر با نان مخصوص | بیش از 600 کالری |
طرز تهیه همبرگر خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه همبرگر خانگی اصلا سخت نیست، اما نکات ریزی وجود دارند که حتما باید رعایت کنید. ضمناً از قلم نیاندازید که انواع همبرگر، چه از نوع خانگی و چه نوع رستورانی، یک غذای پرکالری و چاق نماینده است که نباید در مصرف آن افراط کرد. در ادامه، مواد لازم را فراهم کنید و طرز تهیه همبرگر خانگی مرحله به مرحله را ببینید:
مواد لازم برای طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ نموده
مواد اولیه برای طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ نموده به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 600 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آرد سوخاری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
نان همبرگر | 4 عدد |
برترین گوشت برای همبرگر
همبرگر نیز درست مانند کباب کوبیده از گوشت چرخ شده تهیه شده و از این رو، برخی افراد هر نوع گوشت قرمزی که دم دستشان باشد را برای تهیه آن ها به کار می گیرند. البته با اینکه ایرادی به این موضوع نمی توان گرفت، اما معمولا برای تهیه یک همبرگر خوشمزه و آبدار، استفاده از گوشت گوساله با چربی کافی مناسب تر است. به عبارتی، گوشت گوساله از قسمت ران، سردست یا قلوه گاه با میزانی چربی، می تواند برترین گزینه برای تهیه همبرگر باشد؛ چراکه این میزان چربی باعث می گردد تا همبرگر پس از پخت ابدا خشک نشده و طعم فوق العاده ای نیز داشته باشد. ناگفته نماند که برای درست کردن همبرگر، از گوشت ران گاو و گوسفند و بعلاوه ترکیب گوشت گوساله و بره نیز می توان استفاده کرد، که باعث می شوند همبرگر، طعمی فوق العاده خاص تر داشته باشد.
مراحل تهیه همبرگر مخصوص خانگی
طرز تهیه همبرگر مخصوص شامل مراحل زیر است:
مرحله اول
ابتدا گوشت چرخ نموده را یکی دو بار دیگر چرخ کنید. سپس پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.
مرحله دوم
پیاز رنده شده را با دست فشار دهید، تا آب آن گرفته گردد. سپس پیاز و گوشت را با هم مخلوط کنید. در ادامه، سیرهایی را که به صورت ریز رنده نموده اید هم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم
حالا تخم مرغ را اضافه کنید. پس از آن به مواد همبرگر، نمک و فلفل بزنید و خوب همه مواد را با هم مخلوط کنید. اگر مایه همبرگر شل بود، 1 قاشق غذاخوری آرد سوخاری در آن بریزید و اگر این مشکل رفع نشد، آرد سوخاری بیشتری اضافه کنید.
نکته مهم: دقت داشته باشید که زیاده روی در مصرف آرد سوخاری، همبرگر شما را خشک خواهد نمود.
مرحله چهارم
در این مرحله، مخلوط گوشت را حسابی ورز دهید تا منسجم و چسبناک گردد. این کار حداقل 15 دقیقه طول می کشد.
مرحله پنجم
در ادامه، مایه همبرگر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را به شکل گرد قالب بزنید. برای این کار، یک لایه پلاستیک داخل یک قالب گرد مناسب قرار دهید و مایه همبرگر را داخل آن بریزید. مواد همبرگر را فشار دهید تا حالت بگیرد.
مرحله ششم
همبرگرهای گرد را داخل پوشش های پلاستیکی قرار دهید و آن ها را 1 ساعت در یخچال بگذارید تا مواد همبرگر استراحت نمایند.
مرحله هفتم
حالا زمان پختن همبرگرها است و می توانید آن ها را در تابه سرخ کنید یا روی ذغال (همچون طرز تهیه همبرگر ذغالی) گریل کنید. برای سرخ کردن، تابه ای مناسب را با کمی روغن چرب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس، همبرگرها را در تابه بگذارید و هر دو طرف آن ها را کاملا سرخ کنید.
مرحله هفتم
برای گریل کردن، گریل را با کمی روغن چرب کنید و روی منقل ذغال آماده قرار دهید. سپس، همبرگر ها را روی گریل بگذارید. از جابه جا کردن همبرگرها خودداری کنید و صبر کنید تا یک طرف آن ها کاملا بپزد. سپس برگرها را برگردانید تا سمت دیگر هم خوب برشته گردد.
مرحله هشتم
در نهایت، هر کدام از همبرگرها را همراه با خیارشور، کاهو و گوجه فرنگی داخل نان های مخصوص همبرگر قرار دهید و آن ها را با نوشیدنی دلخواه سرو کنید. نوش جان
چند نکته خواندنی و مفید در طرز تهیه همبرگر خانگی
مواد لازم برای تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا
سویا خیسانده شده: 1 پیمانه
گوشت چرخ نموده: 250 گرم
پیاز: 1 عدد کوچک
سیر: 3 حبه
تخم مرغ: 1 عدد
جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
سس کچاپ: 2 قاشق غذاخوری
پودر نان یا پودر سوخاری: 1 قاشق غذاخوری
آویشن یا اوریگانو: 1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
پودر پاپریکا و پودر سیر: به میزان لازم
طرز تهیه همبرگر خانگی با سویا
- خیساندن سویا: سویا را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب خیس کنید. سپس آب آن را خالی نموده و کمی فلفل و آبلیمو به آن بزنید و دوباره به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب قرار دهید. بعد از این مدت، آب اضافی را خالی نموده و سویاها را فشار دهید تا خشک شوند.
- چرخ کردن مواد: سویا را دو مرتبه چرخ کنید و سپس گوشت چرخ نموده را به همراه آن در غذاساز بریزید و کمی مخلوط کنید.
- اضافه کردن سبزیجات: سیر و پیاز را رنده نموده و آب اضافی آن ها را خارج کنید. سپس آن ها را به مخلوط سویا و گوشت اضافه کنید.
- اضافه کردن سایر مواد: تخم مرغ، جعفری خرد شده، سس کچاپ، پودر نان یا سوخاری و ادویه ها را نیز اضافه نموده و مخلوط کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
- شکل دهی به همبرگرها: مواد را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل دایره ای درآورید. سپس آن ها را روی کاغذ روغنی گذاشته و در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.
- سرخ کردن همبرگرها: همبرگرها را از یخچال خارج نموده و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آن ها را در نان همبرگر قرار دهید و با مواد دلخواه خود پر کنید. این دستور تهیه همبرگر با سویا نه تنها خوشمزه است بلکه برای افرادی که در پی یک گزینه سالم تر هستند نیز مناسب می باشد.
اگر می خواهید همبرگر خانگی شما چیزی کمتر از همبرگرهای رستورانی نداشته باشید، نکات زیر را رعایت کنید:
- ضخامت همبرگرها باید با میزان مناسبی باشد. اگر بیش از حد پهن باشند، داخل آن ها خام می ماند و اگر خیلی نازک باشند، زود می سوزند.
- در برخی رسپی های طرز تهیه همبرگر، علاوه بر پیاز رنده شده، از نوک قاشق چایخوری پودر پیاز هم استفاده می گردد.
- در طرز تهیه همبرگر رستورانی از صفحه گریل استفاده می گردد. در این روش، آب همبرگرها به سرعت تبخیر نشده و به همین علت جمع و کوچک نمی شوند. بنابراین با این نحوه پخت، برگرهای آبداری خواهید داشت.
- در صورت دسترسی نداشتن به صفحه گریل، بهتر است از تابه های دو طرفه بهره ببرید. در این صورت، سمت خط دار تابه را کمی چرب کنید و همبرگرها را در این قسمت قرار دهید. سپس آن ها را با حرارت بالا بپزید.
- در طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا برای 4 نفر، 300 گرم گوشت چرخ نموده را با نصف پیمانه سویا مخلوط کنید. البته ضروری است که سویا را از یک ربع قبل در آب سرد بخیسانید و سپس با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه، چند دقیقه آن را در تابه تفت دهید و پس از خنک شدن، با گوشت مخلوط کنید.
- البته شما می توانید در طرز تهیه همبرگر با سویا ، به جای گوشت قرمز، از سینه مرغ چرخ شده هم بهره ببرید.
- ممکن است وسوسه شوید که برای تهیه این غذا، از چاشنی های متنوع یاری بگیرید. این به خودی خود بد نیست، اما تجربه نشان می دهد که بهتر است برای حفظ مزه اصلی این فست فود لذیذ، به نمک و فلفل اکتفا کنید.
- هنگام طرز تهیه همبرگر دستی، آن را زیر نظر داشته باشید تا پخت یکدستی اتفاق بیفتد. معمولا 4 تا 5 دقیقه حرارت تماشا برای هر طرف برگرها کافی است و بیشتر از این، فست فود شما را خشک خواهد نمود.
- بهتر است برای تهیه همبرگر خانگی از مخلوط گوشت گوساله و گوسفندی بهره ببرید و به یاد داشته باشید که گوشت مناسب برای پخت همبرگر، گوشتی است که کمی چربی هم داشته باشد.
- هیچ وقت هنگام پخت برگرها، آن ها را با کفگیر فشار ندهید. اگر نمی خواهید وسط برگرها برآمده گردد، با انگشت شصت، کمی وسط آن ها را گود کنید و از جابه جا کردن یا تکان دادن برگرها موقع پخت، خودداری کنید.
- همبرگر مک دونالد تفاوت خاصی با همبرگر های معمولی ندارد و تنها تفاوت این همبرگر مشهور در نوع گوشت آن است.
آیا برای تهیه همبرگر خانگی فرصت ندارید؟…
یکی از نکات مهم در طرز تهیه همبرگر خانگی، ورز دادن و استراحت کافی گوشت است. بنابراین، اگر برای این کارها وقت ندارید اما هوس یک همبرگر خوشمزه را نموده اید، از خبرنگاران یاری بگیرید. کافی است وارد سایت شوید و به وسیله سفارش آنلاین غذا، همبرگر دلخواه خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید. پیک های خبرنگاران ، در زمانی کوتاه، سفارش شما را به صورت گرم و تازه به درب منزل می رسانند و می توانید از طعم این ساندویچ دلچسب در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
سوالات متداول
پخت همبرگر روی صفحه گریل چه مزایایی دارد؟
در این حالت، آب همبرگر به سرعت تبخیر نمی گردد. بنابراین، همبرگرها کوچک و جمع نمی شوند و بافت آبداری خواهند داشت.
مناسب ترین گوشت برای پخت همبرگر خانگی چیست؟
بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوسفندی با کمی چربی بهره ببرید.
نسبت گوشت و سویا در طرز تهیه همبرگر با سویا چقدر باشد؟
برای 4 نفر، به ازای 300 گرم گوشت چرخ نموده، نصف پیمانه سویا احتیاج است.
منبع: اسنپ فود