طرز تهیه کباب ترش؛ از غذاهای محلی شمال ایران

به گزارش مجله فوتبال دوستان، کباب ترش از غذاهای محلی شهرهای شمالی کشور از جمله گیلان و مازندران محسوب می گردد که به علت طعم ترش و خوشمزه گردو و رب انار با گوشت کبابی، حسابی پرطرفدار است.

طرز تهیه کباب ترش؛ از غذاهای محلی شمال ایران

کباب ترش یکی از انواع کباب است که در بین مردم شمال کشور رواج دارد و در بسیاری از رستوران های شمال درست می گردد. مواد اولیه این کباب لذیذ شامل گوشت گوساله، رب انار، گردو و فلفل می گردد. ضمن اینکه سبزی محلی چوچاق عطروبوی بسیار خوبی به این غذا می دهد؛ هرچند در بعضی منطقه ها از خالواش و بینه نیز استفاده می نمایند.

در گذشته برای تهیه کباب ترش، گردو را در ظرف سفالی بزرگی موسوم به نمکار یا نمیار می ریختند و با سنگی به نام مشته، آن را آسیاب می کردند تا گردو به روغن بیفتد. گردو و روغن گردو، طعم کباب ترش را بسیار لذیذ می کرد. امروزه بیشتر گردو را چرخ می نمایند و به جای روغن گردو، اندازه کمی روغن زیتون در آن می ریزند.

رب انار که پای ثابت بیشتر غذاهای شمالی است، در کباب ترش نیز حرف اول را می زند. این کباب در شمال کشور اغلب به صورت خیلی ترش پخته می گردد؛ هرچند که می توانید آن را با رب انار ملس نیز تهیه کنید.

مردم خون گرم شمال کشور، کباب ترش را با کته نوش جان می نمایند؛ کته ای که در آن روغن و کره نمی ریزند. زیتون پرورده، سیر ترشی، دوغ، باقلا، ماست موسیر، اشپل ماهی به صورت شور و کره محلی نیز معمولا در کنار کباب ترش سرو می گردد.

علاوه بر این، کباب ترش را با یک سس مخصوص میل کنید که از ترکیب رب انار رقیق شده، گردوی چرخ شده، سبزی معطر ساطوری، فلفل و گلپر تشکیل می گردد. اگر هنگام سرو کباب ترش، این سس را روی آن بریزید، طعمی به مراتب لذیذتر پیدا خواهد نمود. چنانچه تابه حال کباب ترش درست ننموده اید، با مطالعه این مقاله می توانید با طرز تهیه آن آشنا شوید.

هرآنچه باید درباره تهیه کباب ترش بدانید:

  • طرز تهیه کباب ترش
  • نکته های تهیه کباب ترش
  • خواص کباب ترش
  • طعم کباب ترش

کباب ترش

مواد لازم برای 5 نفر:

  • یک کیلو گوشت راسته گوساله
  • سه قاشق غذاخوری رب انار
  • دو قاشق غذاخوری سویا سس (اختیاری)
  • نصف پیمانه گردو چرخ شده
  • چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه
  • دو عدد پیاز میانه
  • دو قاشق غذاخوری سبزی معطر محلی ساطوری شده

طرز تهیه کباب ترش

1. گوشت گوساله را به ابعادی خورد کنید که کاملا مغزپخت گردد. فلفل سیاه و پیاز ریز رنده شده را با گوشت مخلوط کنید و آن را در ظرف در بسته بگذارید و برای دو ساعت در یخچال قرار دهید.

2. گردو را ترجیحا بکوبید تاحدی که روغن گردو خارج گردد و بعد آن را به همراه روغنش به گوشت اضافه کنید.

3. پس از دو ساعت، گوشت را از یخچال بیرون آورید و به آن رب انار، سویا سس، گردو کوبیده و روغن زیتون بزنید و خوب مخلوط کنید.

4. حالا نوبت به اضافه کردن سبزی معطر چوچاق ساطوری است که اگر در دسترس نبود، از جعفری تازه یا مخلوط نعنا و گشنیز و جعفری بهره ببرید.

5. مجددا باید به گوشت استراحت بدهید که حدود 12 تا 24 ساعت باید در ظرف در بسته بماند تا حسابی مزه دار گردد.

6. بعد از این مدت، گوشت را به سیخ بکشید.

7. کباب ترش بهتر است روی زغال تهیه گردد تا مغز آن به خوبی بپزد و لایه بیرونی اش نسوزد؛ ضمن اینکه روی زغال عطروبوی دودی و معرکه ای می گیرد.

8. در اواخر کباب شدن گوشت ها، در صورت لزوم به آن ها کمی نمک بزنید.

9. این کباب خوشمزه را در کنار کته، برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.

نکته های تهیه کباب ترش

  • برای تهیه کباب ترش به هیچ عنوان گوشت رو نکوبید؛ زیرا با این روش فقط آب میان بافتی گوشت خارج شده و باعث سفتی گوشت می گردد.
  • از پیاز میانه برای این غذا بهره ببرید؛ چراکه بافت منسجم و آبداری دارد؛ ویژگی که در پیازهای بزرگ به چشم نمی خورد.
  • سویا سس به نرم شدن بافت گوشت یاری می نماید و به خاطر طعم شوری که دارد، دیگر نیازی به ریختن نمک نیست. بعضی افراد از کیوی نارس یا انجیر کال برای طعم دادن و نرم کردن گوشت استفاده می نمایند که در این صورت باید در یک تا دو ساعت آخر مرینیت کردن آن را به گوشت اضافه کنید تا بافت آن را متلاشی نکند.
  • طعم رب انار کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و از همین رو می توانید از رب ترش یا ملس بهره ببرید. رب آلوچه و همین طور رب نارنج جایگزین خوبی برای رب انار هستند.
  • چوچاق بسیار خوش عطروبو است و روی طعم کباب تاثیر زیادی دارد. ضمن اینکه خالواش تازه (نوعی سبزی معطر گیلانی) گزینه ای عالی برای تهیه کباب ترش است.
  • به جای کوبیدن گردو می توانید گردو را چرخ یا آسیاب کنید. علاوه بر این، گردوی این کباب را خیلی زیاد نریزید؛ زیرا مانع از پخت کباب می گردد و به سوختن روی آن می انجامد.
  • این غذا با فلفل زیاد بسیار خوشمزه تر می گردد؛ پس در ریختن آن دست ودلباز باشید.
  • اگر فصل انار بود، می توانید نصف پیمانه آب انار ترش و اندازهی از دانه های یاقوتی آن را به مواد کباب اضافه کنید.
  • در بعضی دستورهای آشپزی از یک تا دو حبه سیر رنده شده نیز برای طعم دارکردن کباب استفاده می گردد.
  • از فلفل دلمه برای دادن طعم به این کباب استفاده نکنید!
  • هنگام مزه دارکردن گوشت از نمک استفاده نکنید؛ زیرا باعث سفت شدن آن می گردد. موقع سیخ کردن گوشت به آن نمک بزنید.
  • با اینکه اصل کباب ترش با فیله گوساله تهیه می گردد؛ می توانید از بال مرغ یا فیله های مرغ نیز بهره ببرید که طبیعتا زمان مزه دارکردن آن بسیار کوتاه تر است. در واقع از آنجا که بافت مرغ نرم تر است، 6 ساعت استراحت برای آن کفایت می نماید. فقط برای طعم گرفتن بال ها و پخت کامل آن ها، روی بال ها را با چاقو شکاف کوچکی ایجاد کنید.
  • این کباب همراه با گوجه فرنگی کبابی، ترشی، سیر ترشی و زیتون حسابی خوشمزه می گردد.
  • برای تهیه کباب ترش در تابه باید گوشت ها را باریک تر ببرید. بعد آن ها را با همان موادی که ذکر شد، برای 12 تا 24 ساعت طعم دار کنید. سیخ های چوبی را برای سه تا چهار ساعت در آب قرار دهید و بعد گوشت ها را به سیخ بکشید. در تابه کمی روغن بریزید و سیخ ها را در آن قرار دهید و در ظرف را بگذارید تا آب بیندازد. سپس در تابه را بردارید و اجازه دهید گوشت همچنان با حرارت ملایم بپزد تا آبش کشیده شده و کمی سرخ گردد. ترجیحا کباب ترش را یکی دو بار زیرورو کنید. در پنج دقیقه آخر پخت می توانید یک سیخ گوجه گیلاسی کنار سیخ های گوشت در تابه بگذارید تا نرم شوند.

خواص کباب ترش

کباب ترش حاوی انواع ویتامین ها، کربوهیدرات، سدیم، فسفر، آهن، روی (زینک)، کولین، منیزیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منگنز، فیبر، سلنیوم و فولیک است.

این کباب به دلیل داشتن اسید فولیک، آهن و ویتامین B12 می تواند به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون و برطرف کم خونی یاری کند و از همین رو برای زنان باردار و جنین مفید خواهد بود. علاوه بر این، وجود انواع ویتامین ها و املاح معدنی در کباب ترش، آن را غذایی مناسب برای بچه ها در حال رشد نموده است. از دیگر خواص آن می توان به این موارد اشاره نمود:

  • یاری به استحکام استخوان ها و دندان ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان و آرتروز به خاطر داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم
  • موثر در چاق شدن افراد لاغر و ضعیف و نشاط آور
  • تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن ناشی از پروتئین فراوان موجود در کباب
  • تقویت معده، کبد، کلیه ها و سیستم ایمنی بدن
  • برطرف اضطراب، استرس و افسردگی، شادابی و طراوت پوست و مو
  • بهبود شرایط بینایی و مفید برای افراد مبتلا به آب مروارید و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا)
  • موثر در تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر

مصرف کباب ترش برای افراد مبتلا به چربی خون بالا، نقرس، کلسترول بالای خون و مسائل کلیوی توصیه نمی گردد.

طعم کباب ترش

کباب ترش یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار شمالی است که بیشتر شما در سفر به این منطقه، حتما دلی از عزا درمی آورید و سفرتان بدون خوردن کباب ترش تکمیل نمی گردد. ترکیب رب انار ترش با گردوی چرخ شده، به خودی خود خوشمزه و اشتهابرانگیز است؛ حالا فکرش را کنید که این سس دلچسب روی گوشت قرمز یا مرغ بنشیند و بعد روی زغال کباب گردد! طعم دودی کباب با مزه سس انار و گردو می تواند هر فرد بدغذایی را به اشتها آورد.

در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه کباب ترش و همه فوت وفن آن را برای شما آوردیم؛ پس هر زمان هوس کباب کردید، می توانید خودتان دست به کار شوید و این غذای فوق العاده خوشمزه را برای ناهار اعضای خانواده تان تهیه کنید. در این صورت حتما از مراحل تهیه کباب ترش عکاسی کنید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، اگر اهل شمال کشور هستید یا در تهیه کباب ترش مهارت دارید، در پایین این مقاله می توانید از تجربه های خود برای مخاطبان ما بگویید.

منبع: کجارو / مجله الکترونیک دونفره / اُکالا / cafechokolat.ir / kanoon.ir / برترین ها
انتشار: 1 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 1 اردیبهشت 1401 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 1958

به "طرز تهیه کباب ترش؛ از غذاهای محلی شمال ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب ترش؛ از غذاهای محلی شمال ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید