ساده ترین طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل
به گزارش مجله فوتبال دوستان، شیرینی برنجی یکی از معروف ترین شیرینی های ستنی کشور است. در دستور پخت امروز، به ساده ترین روش ممکن طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به روش خانگی به شما آموزش می دهیم.
اگر تا به امروز به کرمانشاه سفر کرده باشید، با شیرینی برنجی یا نان برنجی به عنوان یکی از سوغات این شهر، آشنا شده اید. یک شیرینی بسیار ساده اما در عین حال بسیار خوشمزه.
محلی های این شهرستان در ایام جشن و شادی به روش های مختلف اقدام به پخت شیرینی برنجی می کنند.
در آموزش امروز ما سعی کردیم پخت خانگی این شیرینی را به روشی ساده به شما آموزش دهیم. این روش یکی از سریع ترین و کامل ترین دستورهای پخت شیرینی برنجی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بیسکوییت مربایی، شیرینی ساده و لذیذ
مواد مورد نیاز:
- آرد برنج دو پیمانه
- آرد سفید قنادی یک پیمانه
- کره دویست گرم
- پودر قند یک پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- خرفه برای تزیین
مراحل پخت شرینی برنجی:
در اولین مرحله کره به دمای محیط رسیده، پودرقند و پودر هل را با هم زن به هم زنید. تا مواد یک دست و رنگ آن کاملا ر وشن شود.
موادی که به دیواره هم زن می چسبند را با قاشق به وسط ظرف هدایت کنید تا کل مواد حسابی به هم خورده و ترکیب شوند.
اصطلاحا این کار را دورگیری می نامند.
در مرحله دوم تخم مرغ به دمای محیط رسیده و گلاب را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن به هم زنید.
توجه داشته باشید در این مرحله زیاد تخم مرغ را هم نزنید زیرا باعث سفت شدن بافت شیرینی پس از پخت می شود. مواد را در حدی به هم برنید که با هم ترکیب شوند.
پس از آن آرد برنج و آرد سفید با هم مخلوط کنید.
نکته: سه بار آردها را الک کنید، این کار باعث ترد بودن شیرینی شما خواهد شد.
آردها را کم کم به مواد شیرینی اضافه کنید و با دور کند هم زن به هم زنید.
تا جایی که همزن شما قادر به مخلوط کردن نباشد و ذرات مواد به بیرون پرتاب شود.
در مرحله بعد با کمک دست شروع به ورز دادن و اضافه کردن باقیمانده آرد کنید.
دقت داشته باشید با توجه به نوع آردهای مختلف و سایز تخم مرغهای که مصرف می کنید. ممکن است میزان کمتر یا بیشتری از آرد نیاز باشد.
پس حتما در این مرحله وسواس بیشتری به خرج دهید. زمانی که دیگر خمیر به دست و ظرف نچسبید و به راحتی قابل شکل دادن بود؛ یعنی به میزان کافی آرد را اضافه کردید.
خمیر این شیرینی باید بسیار لطیف و نرم باشد.
نکته: خمیر بدست آمده را در نایلن بپیچید جوری که هوای داخل نایلن نشود و چند ساعتی در دمایی گرم تر از دمای محیط (مثل کمد گاز، کابینت و …) قرار دهید، تا بوی عطر گلاب به خورد آردها رود.
سینی فر را با کاغذ روغنی کاور کنید.
از خمیر به میزان گردوی کوچک برداشته و در دست به خوبی گلوله کنید و با میزان های یکسان و مساوی درون سینی فر بچینید.
نکته: با توجه به وجود تخم مرغ در این شیرینی، در هنگام پخت مقدای پف می کند. پس کمی با فاصله آن ها را در سینی فر بچینید تا بعد از پخت به هم نچسبند.
در این مرحله دقت کنید گلوله ها تقریبا هم میزان باشند تا در زمان پخت یکسان پخته شوند.
با کمک مهر شیرینی یا هر ابزار مناسب دیگری که در دسترس دارید روی سطح گلوله های خمیری را طرح بزنید.
نکته: شما می توانید برای براق شدن سطح شیرینی پس از پخت، سفیده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود و با کمک برس روی سطح شیرینی ها بکشید.
در این مرحله سرعت و ریتم را به گونه ای پیش ببرید که سفیده ها خشک نشوند و به آرامی میزانی خرفه روی سطح شیرینی ها بپاشید.
با توجه به متفاوت بودن سایز فر ها و تجربه شخصی خودتان زمان پخت را تنظیم کنید.
توجه داشته باشید حتما فر را از ده دقیقه قبل گرم کرده باشید.
با دمای 175 درجه به مدت 12 تا 15 دقیقه در طبقه وسط فر با انتخاب نحوه پخت بالا و پایین زمان دهید تا شیرینی های خوش عطر و طعم شما پخته شوند.
نکته: پس از پخت چند دقیقه ای کنار درب فر را باز گذارید تا دمای فر کم کم کاهش یابد و بعد سینی شیرینی را از فر خارج کنید. این کار باعث می شود تا شیرینی شما خشک و شکننده نشود.
بعد از بیرون آوردن سینی فر 5 تا 10 دقیقه زمان دهید تا شیرینی ها خنک شوند، بعد از آن به راحتی از سینی جدا می شوند.
توجه داشته باشید اگر شیرینی ها خنک نشوند به محض دست زدن به آن ها خرد و شکسته می شوند و نتیجه کار شما چندان رضایت بخش نخواهد بود پس ایم مرحله را درکامل آرامش و با حوصله انجام دهید.
امیدواریم از دستور شیرینی بسیار خوشمزه و خوش عطر امروز ما کمال استفاده را برده باشید.
منبع: اُکالا