سویق چیست و چه خواصی دارد؟

به گزارش مجله فوتبال دوستان، سویق یکی از خوراکی های مفید در طب سنتی است که از آن به عنوان غذا و دارو استفاده می گردد. این ماده مغذی از تفت دادن آرد دانه هایی مانند گندم، جو، برنج، عدس و ماش تهیه می گردد.

سویق چیست و چه خواصی دارد؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - سویق نقش موثری در حفظ سلامت و تقویت بدن در بچه ها در حال رشد، عظیمسالان و زنان باردار دارد و برای درمان ضعف استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. در ادامه این مطلب پاسخ سوالات خود را درباره این خوراکی مغذی بگیرید.

یکی از خوراکی های کمتر شناخته شده ولی مهم و پرخاصیت که خوردن آن در طب اسلامی سفارش شده است، سویق نام دارد. سویق از تفت دادن آرد غلات مانند گندم، جو، برنج و حبوباتی مثل ماش، عدس و ... به دست می آید و مهمترین خاصیت آن درمان ضعف و پوکی استخوان است. در فارسی به سویق پست نیز گفته و در طب اسلامی از آن هم به عنوان نوعی غذا و هم به عنوان دارو یاد می گردد. جالب است بدانید در برخی منابع آمده است که از میوه هایی ماند سیب، به، کدو تنبل و سنجد نیز می توان سویق تهیه کرد.

نکته مهم

توجه داشته باشید، بیشتر سویق ها اساساً دارو هستند نه غذا! یعنی آن ها را نباید همواره خورد و به صورت عادت غذایی در آورد. برای مثال طبق دانش نامه احادیث پزشکی، جلد 2، صفحه 374: از این دو نوع سویق (گندم و جو) که بگذریم، دیگر انواع سویق، به عنوان غذا مصرف نمى شوند و [تنها] مصرف دارویى دارند.

خواص سویق

خاصیت هر سویقی با خاصیت همان چیزی که از آن تهیه شده است، تناسب دارد و بسته به ماده ای که از آن تهیه می گردد، طبع و ویژگی های منحصر به فرد و خواص درمانی مخصوص دارد. برخی از مهمترین خواص انواع سویق بسته به ماده تشکیل دهنده آن به توضیح زیر است:

سویق گندم

  • مهمترین نوع سویق که در طب اسلامی و روایاتی که از امامان آمده است، به خوردن آن توصیه شده، سویق گندم است. سویق گندم باعث تقویت عمومی بدن، تقویت بچه ها درحال رشد و افزایش نیروی جنسی می گردد. همچنین خوردن آن برای مادران باردار و شیرده مفید است و از ناهنجاری های مادرزادی جنین پیشگیری می نماید. مصرف سویق گندم برای رفع ضعف و لاغری مفید است و باعث چاقی می گردد.

سویق جو

  • سویق جو نیز همانند سویقی که از دانه گندم به دست می آید، برای تقویت عمومی بدن موثر است. مصرف سویق جو باعث تقویت استخوان های پا و دست می گردد و به سلامت چشم ها یاری می نماید. خوردن سویق جو برخلاف سویق گندم، برای کاهش وزن مفید است و در طب سنتی از آن برای یاری به درمان برسام (التهاب پرده میان کبد و قلب) و کاهش قند خون استفاده می گردد.

سویق برنج

  • درمان اسهال، تقویت بنیه، سلامت دستگاه گوارش به ویژه روده عظیم و درمان لاغری از خواص سویق برنج است.

سویق عدس

  • خواص سویق عدس شامل پیشگیری و درمان کم خونی، درمان خونریزی های شدید قاعدگی، تقویت معده و کاهش صفرا می گردد.

سویق نخود

  • مصرف سویق نخود نیز باعث تقویت عمومی بدن و تقویت نیروی جنسی می گردد و به رفع ضعف کمد و تسکین درد های استخوان یاری می نماید.

سویق ماش

  • تقویت قوای جسمانی، استحکام استخوان بندی و یاری به بچه ها در حال رشد، از مهمترین خواص سویق ماش است.

سویق سنجد

  • سویق سنجد بسیار مقوی است و بهترین غذا برای رژیم غذایی دوران شیردهی است و باعث مهار طبع، تقویت نیروی بدن و سیستم ایمنی می گردد.

سویق سیب

  • این نوع سویق رفع نماینده خون دماغ، درمان نیش مار و عقرب و دفع نماینده انواع سموم از بدن مانند مواد مخدر است و به کاهش تب یاری می نماید. از سویق سیب در طب اسلامی برای رفع کردن مسمومیت دارویی استفاده می گردد.

طرز تهیه سویق

روش درست کردن سویق بسیار ساده است. به طور کلی سویق از تفت دادن حبوباتی مانند ماش، نخود، عدس و لوبیا و غلاتی مانند گندم و جو به دست می آید. برخی سویق را با قاووت و قُوَّتو اشتباه می گیرند. یکی از تفاوت های سویق با قاووت ها و قوتو ها در این است که در تهیه قاووت از آرد تفت داده شده استفاده نمی گردد، همچنین در قاووت ها از شیرین نماینده ها و طعم دهند ه ها (مثل قند، شکر و هل) استفاده می نمایند. در حالی که سویق ها مواد اضافی ندارند.

البته شما می توایند برای تهیه یک سویق خوشمزه و مقوی، مقداری عسل، شیره خرما، شیر یا روغن زیتون به آن اضافه کنید لیکن توصیه می گردد از افزودن آب یا شکر به ترکیبات معرفی شده در بالا خودداری کنید تا اثرات درمانی این معجون به خوبی حفظ گردد.

نکات احتیاطی درباره مصرف سویق

1- از مصرف سویق با آب پرهیز کنید.

2- مردان باید از مصرف شکر همراه سویق اجتناب نمایند، زیرا سبب ضعف و ناتوانی جنسی آن ها می گردد و بهتر است آن را به همراه خرما، عسل و شیر میل نمایند.

3- همانند سایر مواد غذایی، از زیاده روی در خوردن سویق پرهیز کنید زیرا باعث چاقی و اضافه وزن می گردد.

اگر شما هم اطلاعات دیگری درباره انواع سویق و کاربرد های آن در درمان بیماری ها دارید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 1419

به "سویق چیست و چه خواصی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سویق چیست و چه خواصی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید