مصرف چربی می تواند احتمال سکته را کاهش دهد
به گزارش مجله فوتبال دوستان، چربی های حاصل از لبنیات شاملِ پنیر، کره، شیر، بستنی و خامه با افزایش خطر سکته مرتبط نبود. در میان محققان تغذیه همیشه بحث درباره سلامت لبنیات داغ بوده است. این مواد منابع اصلی دریافت کلسیم هستند.
این حقیقت است که خوردنِ چربی زیاد می تواند مقدار کلسترول و انسداد رگ ها را افزایش دهد و به افزایش خطر سکته و سایر اشکال بیماری های قلبی کمک کند؛ حال بماند که چاقی، دیابت، سرطان و شمار دیگری از بیماری ها نیز بر اثر مصرف چربی زیاد ایجاد می شوند.
به گزارش خبرنگاران، با این حال، به نظر می رسد نوعِ چربی و نه مقدار آن، در افزایش احتمال سکته نقش داشته باشد. برطبق مطالعه ای که این هفته در نشریه انجمن آمریکایی قلب منتشر شد، مصرف چربی هایی که از گیاهان به دست می آیند، خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش می دهند.
این مطالعه که هنوز داوری نشده است، به این نتیجه رسید که افرادی که چربی های گیاهی می خورند، در مقایسه با آن هایی که مقدار کم تری از این چربی استفاده می کنند، بیشتر احتمال دارد که دچار حمله قلبی و مغزی شوند.
درنقطه مقابل، افرادی که به مقدار زیاد از چربی های حیوانی استفاده کرده بودند، در مقایسه با آن هایی که این نوع چربی را مصرف نکرده بودند، 16 درصد بیشتر احتمال داشت که سکته مغزی و قلبی را تجربه کنند.
نویسنده ارشد این مقاله، فِنگلِی وانگ، محقق پست دکترا در هاروارد، می گوید: یافته های ما نشان می دهد که نوع چربی و منابع متفاوتِ غذایی که چربی از آن ها به دست می آید در مقایسه با مقدارِ کلیِ چربی که در رژیم های غذایی استفاده می کنیم، اهمیت بیشتری در پیشگیری در ابتلا به بیماری ها وانواع سکته دارند.
انواع چربی
شما برای بقا به چربی نیاز دارید. چربی به بدن تان کمک می کند تا ویتامین ها را از غذا ها جذب کند، باعث می شود تا هورمون ها درست فعالیت کنند، سلول های شما را می سازد و به شما انرژی می دهد و شما را گرم نگه می دارد.
اما چربی های اشباع نشده که از گیاهان، دانه های خوراکی و ماهی چرب به دست می آیند می توانند سطح کلسترول خون شما را پایین نگه دارند و سلامت شما را حفظ کنند.
آلیس لیختنشتاین، دانشمند ارشدِ آزمایشگاه تغذیه قلب و عروق در دانشگاه تافتس در بوستون، می گوید: منابع اصلی چربی های گیاهی چیست؟ این چربی های گیاهیِ مایع از چیز هایی مانند دانه ذرت، آفتابگردان و سویا به دست می آید که مقادیر بالایی از اسید های چربِ چنداشباع نشده دارند. این نوع از روغن ها باید در پخت وپز استفاده شوند.
چربی های اشباع و ترانس عموماً سالم نیستند. چربی های اشباع معمولاً از گوشت های قرمز و فراوری شده به دست می آیند و در دمای اتاق به حالت جامد درمی آیند. در این مطالعه چربی های حیوانی شامل انواع گوشت قرمز، سوسیس و کالباس و سالامی و سایر گوشت های فراوری شده بود.
دکتر فرانک هو، رئیس اداره تغذیه در دانشگاه هاروارد، می گوید: فقط مقدارِ کمی کاهش در مصرف گوشت قرمز و گوشت های فراوری شده دیگر و دنبال کردنِ یک الگوی تغذیه سالم می تواند در مجموع خطر مرگ را تا 13 درصد، خطر مرگ بر اثر بیماری های قلبی را تا 14 درصد، خطر مرگ بر اثر سرطان را تا 11 درصد و خطر دیابت نوع دوم را تا 24 درصد کاهش دهد.
یکی از یافته های جالب این پژوهش آن بود که چربی های حاصل از لبنیات شاملِ پنیر، کره، شیر، بستنی و خامه با افزایش خطر سکته مرتبط نبود. در میان محققان تغذیه همیشه بحث درباره سلامت لبنیات داغ بوده است. این مواد منابع اصلی دریافت کلسیم هستند. اداره کشاورزیِ ایالات متحده در شیوه نامه آمریکایی رژیم غذایی که برای سال های 2020 تا 2025 منتشر شده است، مصرف 3 وعده لبنیات در طول روز را توصیه می کند.
منبع: CNN
ترجمه: سایت خبرنگاران
منبع: فرادید