پنتاگون: آمریکا باید به جای اقدام نظامی، دست به اقدامات مخفی [علیه ایران] بزند
به گزارش مجله فوتبال دوستان، فارس نوشت: بر اساس گزارش یک نشریه معتبر آمریکایی، وزارت دفاع و وزارت امور خارجه آمریکا بر سر اینکه چگونه باید به حمله به تاسیسات نفتی سعودی واکنش نشان داده گردد، دچار اختلاف جدی بوده اند.
بامداد شنبه به وقت تهران، وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در یک نشست خبری مشترک از موافقت رئیس جمهور این کشور با اعزام نیروهای بیشتر در راستای آنچه حفاظت از عربستان سعودی خوانده شده خبر دادند. بامداد شنبه گذشته، تاسیسات شرکت نفتی سعودی آرامکو شاهد حملات گسترده هوایی ارتش یمن بود که به قطع صادرات 5.7 میلیون بشکه نفت انجامید.
در این میان، مقامات آمریکایی و رسانه های غربی به طور گسترده ای کوشش کردند که بگویند این حملات از یمن صورت نگرفته و تا مقصر معرفی کردن ایران در این حملات پیش رفتند، ادعایی که قاطعانه از سوی تهران رد شد.
نشریه آمریکایی فارین پالیسی پس از این نشست خبری گزارش داده که بر سر چگونگی حمله به آرامکو، اختلافی جدی بین وزارت خانه های دفاع و خارجه آمریکا وجود داشته است. به نوشته این نشریه آمریکایی، همچون سایر مقامات آمریکایی و سعودی، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا از تائید اینکه حملات به آرامکو از ایران انجام شده، خودداری کرد. با این حال او به این نکته اشاره نمود که تحقیقات عربستان سعودی و تحقیقات بین المللی به این نکته رسیده اند که تسلیحات استفاده شده در این حمله ساخت ایران بوده و حمله نیز از یمن صورت نگرفته است.
اسپر همچنین مدعی شد: حمله 14 سپتامبر علیه تاسیسات نفتی سعودی نشان گر تشدید جدی تجاوزگری ایران است.
بر اساس گزارش فارین پالیسی، به نظر می رسد اعلام روز آدینه (بامداد شنبه به وقت تهران) به منزله پرهیز از افزایش قابل توجه نیروها در منطقه باشد. ... مقامات دولت ترامپ در مورد نحوه پاسخگویی به این حمله دچار افتراق بودند، مقامات دفاعی آمریکا (پنتاگون) می گویند که ایالات متحده باید از یک پاسخ نظامی تند خودداری نموده و به جای آن به موازات تعامل دیپلماتیک در نشست هفته آینده مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دست به اقدامات مخفی [علیه ایران] بزند.
فارین پالیسی این نکته را از یک مقام ارشد در دولت ترامپ نقل نموده و افزوده است، وزارت خارجه آمریکا در برابر رویه کمتر تنش زای پنتاگون، به دنبال افزایش قابل توجه نیروهای آمریکایی در منطقه بوده است.
اگر آنچه فارین پالیسی گزارش داده صحیح باشد، به نظر می رسد نهایتا ترامپ ایده وزارت خارجه آمریکا را نپذیرفته چون آنچه بامداد گذشته از جانب اسپر و دانفور اعلام شد، متضمن افزایش گسترده نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس نیست.
رئیس جمهور آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال 2016، ضمن انتقاد از جنگ های پیشین آمریکا در منطقه به رای دهندگان آمریکایی وعده داد که از ورود به تنش ها در منطقه خاورمیانه پرهیز خواهد نمود. وی بعدها نیز این موضع را تکرار نموده است.
فارین پالیسی همچنین نوشته است: مقامات سعودی از اشاره مستقیم به ایران [در مورد حمله به آرامکو] خودداری نموده اند و به نظر می رسد مشتاقند که از یک جنگ تمام عیار با ایران پرهیز نمایند.
آمریکا همچنین شب گذشته اعلام نمود که بار دیگر بانک مرکزی ایران و بعضی نهادهای دیگر را این بار تحت عنوان حمایت از تروریسم تحریم نموده است، اقدامی که از منظر بسیاری از کارشناسان از جمله ریچارد نفیو، کسی که معمار تحریم های ضدایرانی در دولت اوباما شناخته می شد، در عمل فاقد هرگونه ارزش است.
ترامپ در بحبوحه همین بحث های مربوط به حمله به آرامکو، وعده تحریم های شدیدتر علیه تهران را داده بود.
310311
منبع: خبرآنلاین