12 نکته مهم برای پخت مربای شفاف و شیشه ای به روش بازاری

به گزارش مجله فوتبال دوستان، در خصوص فوت و فن های پخت مربای شفاف چه می دانید؟ انواع مربا به عنوان چاشنی های خوشمزه و پرکاربرد به عنوان صبحانه یا برای تزیین انواع شیرینی، کیک، چیز کیک و دسرها به کار می روند. مرباهای کارخانه ای معمولا هم رنگ شفافی دارند و هم مدت ماندگاری شان بالا است ولی گاهی اوقات ، به شفافیت و خوشرنگی مرباهای کارخانه ای نیستند. علت این موضوع، رعایت نکردن بعضی اصول تهیه مربای خانگی است. در این مقاله از در چند مورد مهم از نکات پخت مربای شفاف و خوشرنگ را به شما خواهیم گفت.

12 نکته مهم برای پخت مربای شفاف و شیشه ای به روش بازاری

نکات پخت مربای شفاف

هیچ کس دلش نمی خواهد مربایی که پای آن وقت گذاشته، بدمزه شود یا رنگ آن بعد از پخت، کدر و تیره شود. مرباها هر چه شفاف تر باشند، اشتهابرانگیزتر هستند. اگر شما هم می خواهید یک مربای خوشرنگ داشته باشید، از این به بعد نکات مهم پخت مربای شفاف را جدی تر بگیرید و مواردی را که در ادامه شرح می دهیم، رعایت کنید تا در نهایت یک مربای شیشه ای و خوشرنگ داشته باشید.

1- از مواد اولیه سالم و تازه بهره ببرید

مرباها معمولا با میوه های مختلف درست می شوند و با مربا کردن میوه ها می توانید برای مدت طولانی از طعم لذیذ آنها لذت ببرید. اما یکی از نکات مهم برای خوشرنگ شدن مربا خانگی، استفاده از مواد اولیه و میوه های سالم و تازه است.

اگر میوه هایی که برای مربا شدن به کار می روند، لکه داشته باشند یا قسمت هایی از آنها خراب شده باشد، کیفیت اصلی خود را از دست می دهند. این موضوع می تواند روی رنگ و شفافیت مربا بعد از پخت تاثیر منفی بگذارد.

از طرفی بعضی میوه ها بعد از بریده شدن یا پوست کندن، به سرعت تیره می شوند، میوه هایی مثل سیب و موز، این خاصیت را دارند و به سرعت اکسید می شوند. برای جلوگیری از تیره شدن این میوه ها، باید سرعت عمل به خرج دهید. اسپری کردن کمی آبلیمو روی این میوه ها هم می تواند از تیره شدن آنها جلوگیری کند.

2- شکرتان باید تمیز باشد

معمولا انواع شکر یا پودر قند ()، اگر به درستی نگهداری نشوند، حشره می زنند یا ناخالصی هایی در آن ها پدیدار می شود. اگر شکری که در تهیه مربا استفاده می کنید، تمیز نباشد، رنگ مربا را خراب می نماید.

برای اینکه از خالص شدن شکر مربا مطمئن شوید، می توانید آب و شکر را در یک قابلمه بجوشانید. وقتی دانه های شکر حل شدند و آب کاملا جوشید، در یک ظرف جداگانه یک تخم مرغ را بشکنید و سفیده را از زرده تخم مرغ جدا کنید.

سپس سفیده را با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود. سفیده را روی محلول آب شکر بریزید و اجازه دهید سفیده با آب شکر بجوشد و سفیده تخم مرغ ببندد. چند دقیقه صبر کنید تا ناخالصی های شکر به سفیده تخم مرغ، جذب شود.

سپس سفیده تخم مرغ را از روی شهد یا آب شکر، جمع کنید. می توانید از آبکش هم یاری بگیرید و محلول آب و شکر را آبکش کنید تا کاملا صاف شود. سپس این شهد را برای تهیه مربا بهره ببرید.

در صورت تمایل می توانید انواع، و را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

3- مربا را در ظرف مسی درست کنید

ظروف مسی، برترین ظروف برای تهیه انواع مربا هستند. این ظروف با مواد مربا واکنش نشان نمی دهند و رنگ مربا در آنها خوشرنگ و شفاف می شود. البته اگر ظرف پخت مربا از جنس تفلون، چدن و … باشد و روکش آن سالم باشد هم، بر کیفیت رنگ و شفافیت مربا تاثیر منفی نمی گذارد اما بعضی از این ظروف، در هنگام پخت مواد غذایی، واکنش شیمیایی نشان می دهند و موجب تیره شدن رنگ مربا می شوند.

4- با قاشق چوبی مربا را هم بزنید

برترین جنس قاشق برای هم زدن مربا، قاشق چوبی است. البته خیلی ها از قاشق استیل هم استفاده می نمایند ولی قاشق چوبی، هم رسانای گرما نیست و هم با مواد مربا، واکنش نشان نمی دهد و رنگ مربا را تغییر نخواهد داد.

5- کف روی مربا را بگیرید

اگر تجربه درست کردن انواع مربا خانگی را داشته باشید، می دانید که میوه ها وقتی با آب و شکر می جوشند، روی آنها کف های سفید تشکیل می شود. جدا کردن این کف ها نقش بسیار مهمی در روشن و شفاف شدن رنگ مربا دارد. باید ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا این کف ها به وجود بیایند. سپس با قاشق ، آنها را از روی سطح مربا جمع کنید. وقتی کاملا شکر در مربا ذوب شد و کف ها گرفته شدند، شعله را کم کنید

6- درب ظرف را نبندید

فرقی نمی نماید چه مربایی درست می کنید، اگر در حین پخت مربا، درب قابلمه را روی آن بگذارید، بخاری که داخل قابلمه ایجاد می شود، به مربا برمی شود و این اتفاق باعث کدر و تیره شدن رنگ مربا بعد از پخت می شود.

7- مربا را روی حرارت ملایم بپزید

برای پخت مربا، برترین حرارت، حرارت ملایم است. در این صورت، عصاره یا شهد مربا، به سرعت بخار نمی شود و میوه ها زمان کافی برای پخت خواهند داشت. اگر شعله گاز را زیاد کنید، ممکن است مربایتان در اثر کمی غفلت، ته بگیرد. سوختن و ته گرفتن مربا، باعث تیره شدن رنگ مربا خواهد شد.

8- از ادویه های تیره استفاده نکنید

ادویه ها و چاشنی هایی که رنگ تیره دارند یا به صورت پودری برای طعم دادن به مربا استفاده می شوند، باعث بد رنگ شدن مربا می شوند. یکی از نکات پخت مربای شفاف، استفاده از عصاره یا ادویه هایی است که به مربا، رنگ اضافه نمی نمایند.

مثلا اگر می خواهید در مربا دارچین بریزید، از چوب دارچین بهره ببرید و بعد از پخت آن را بیرون بیاورید. برای استفاده از هل، یا دانه هل را در مربا بیندازید یا عصاره هل بریزید. به جای پودر گل سرخ هم گلاب بهره ببرید. جایگزین این مواد می تواند از تیره شدن مربا، تا حد زیادی خودداری کند.

شما می توانید، و را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

9- از ژلاتین یاری بگیرید

یکی از مهم ترین ترفندهای پخت مربای شفاف مثل مرباهای کارخانه ای، استفاده از ژلاتین در مربا است. به کار بردن ژلاتین در مربا، هم رنگ مربا را شفاف می نماید و هم به آن تا حدی غلظت می دهد.

برای اینکه ژلاتین را به صورت صحیح در مربا به کار ببرید، ابتدا 1 یا 2 ورق و یا 1 قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را در یک لیوان بریزید و کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. روی لیوان را بپوشانید و به مدت 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا ژلاتین شفاف شود. ژلاتین آماده شده را در 10 دقیقه پایانی پخت مربا، به آن اضافه کنید.

برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

10- از آبلیموی تازه در مربا بهره ببرید

از خواص آبلیمو و این است که از جلوگیری می نمایند. در خصوص مرباهای خانگی که به روش سنتی درست می شوند و در آنها هیچ ماده نگهدارنده ای به کار نمی رود، استفاده از موادی مثل آبلیمو، آب نارنج، جوهر لیمو یا سرکه، از شکرک زدن مربا جلوگیری می نماید.

اما استفاده از این چاشنی فقط برای جلوگیری از شکرک زدن مربا نیست، اگر از آبلیموی کهنه بهره ببرید، رنگ مربا کدر می شود.

، و را می توانید به صورت خرید اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های بخرید.

11- چاشنی ها را در آخر به مربا اضافه کنید

خیلی ها تمایل دارند در مربای خود از زعفران دم نموده، گلاب، هل، وانیل و … استفاده نمایند و به این ترتیب، طعم ها و عطرهای جدیدی را به مربای خود بیفزایند. یکی از مهم ترین نکات پخت مربای شفاف این است که این مواد را در چند دقیقه پایانی پخت مربا به قابلمه اضافه کنید.

اگر این چاشنی ها را در ابتدا یا اواسط پخت مربا به قابلمه اضافه کنید، دو مشکل به وجود می آید؛ اول اینکه طعم و عطر چاشنی به مرور و در اثر حرارت طولانی از بین می رود و تاثیر زیادی نخواهد داشت و دوم اینکه رنگ مربا را تیره و بدرنگ می نماید.

و را با روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای می توانید تهیه کنید.

12- مربا را در ظرف و مکان مناسب نگهداری کنید

هر چند نکات پخت مربای شفاف مهم هستند ولی شیوه صحیح نگهداری از مربا بعد از پخت و آماده شدن هم اهمیت ویژه ای دارد. اگر مربا را در ظرف یا جای نامناسب نگهداری کنید، حتی اگر مربایتان بعد از پخت شفاف بوده باشد، به مرور شفافیت و کیفیت خود را از دست می دهد.

برای نگهداری مربا، برترین ظروف، شیشه های کوچک، با درب سالم و بدون منفذی برای نفود هوا هستند. نگهداری مربا در شیشه های کوچک این امکان را می دهند که مرباها زودتر تمام شوند و زیاد باز و بسته نشوند. اما موضوع مهم دیگر، رنگ شیشه مربا است. هر چه رنگ شیشه مربا تیره تر باشد، بهتر است. چون نور به آنها نمی تابد و رنگ مربا به مرور تغییر نمی نماید.

علاوه بر این، مکانی که مرباها را در آن نگه می دارید، باید خشک، خنک و دور از نور آفتاب باشد. معمولا مرباها را تا قبل از باز کردن درب شیشه آنها می توانید در کابینت و جای تاریک نگه دارید ولی بعد از باز کردن درب شیشه، مربا را به یخچال منتقل کنید تا کیفیت و رنگ آن تغییر نکند و اتفاق نیفتد.

سوالات متداول درباره پخت مربای شفاف

چرا رنگ مربا کدر می شود؟

اگر در هنگام پخت و بعد از پخت، در زمان نگهداری مربا، اصول تهیه و نگهداری مربا را به خوبی رعایت نکنید، رنگ مربا تیره می شود. نگرفتن کف های روی مربا در هنگام پخت، گذاشتن درب قابلمه روی آن در زمان پخت مربا، استفاده از چاشنی های تیره و پودری، قرار دادن مربا در مجاورت نور خورشید و … باعث کدر شدن رنگ مربا می شوند.

کدام چاشنی رنگ مربا را شفاف و روشن می نماید؟

استفاده از ژلاتین و زعفران دم نموده در 5 دقیقه پایانی پخت، باعث خوشرنگ و شفاف شدن مربا می شود. البته ژلاتین هیچ طعم و رنگی به مربا اضافه نمی نماید.

محصولات مرتبط

پودر ژله با طعم بلوبری 100 گرمی رشد

21,100 تومان 25,000 تومان 16% تخفیف

پودر ژله آلوئه ورا 100 گرمی فامیلا

25,500 تومان 30,000 تومان 15% تخفیف

پودر کیک اسفنجی وانیلی 500 گرم فرمند

79,900 تومان 84,000 تومان 5% تخفیف

جوش شیرین پت صادراتی 200 گرم گلها

33,900 تومان 39,900 تومان 15% تخفیف

وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها

44,900 تومان 45,800 تومان 2% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف

ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا

91,900 تومان 99,900 تومان 8% تخفیف

زعفران یک گرمی نوین زعفران

184,900 تومان 230,000 تومان 20% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف

سرکه تقطیری سفید 2000 گرمی وردا

84,900 تومان 93,900 تومان 10% تخفیف

آبلیمو 1 لیتری اروم آدا

63,900 تومان 69,532 تومان 8% تخفیف

سرکه یک لیتری قرمز فامیلا

38,900 تومان 39,500 تومان 2% تخفیف

مربای به شیشه ای 300 گرم میکس لند

68,900 تومان 69,900 تومان 1% تخفیف

مربای هویج شیشه ای 625 گرم میکس لند

99,900 تومان 109,900 تومان 9% تخفیف

قند شکسته بسته سلفونی 1700 گرمی صمیم

123,900 تومان 138,069 تومان 10% تخفیف

شکر 1 کیلویی نیک گوهر

33,700 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف

تخم بلدرچین 12 عددی صمدپور

35,900 تومان

تخم مرغ زرده طلایی 6 عددی کیارنگ

27,480 تومان

عرق کاسنی 750 گرمی مادلین

38,900 تومان 39,500 تومان 2% تخفیف

گلاب پت 430 گرمی ربیع

62,900 تومان 79,500 تومان 21% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 تیر 1403 بروزرسانی: 30 تیر 1403 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 2255

به "12 نکته مهم برای پخت مربای شفاف و شیشه ای به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "12 نکته مهم برای پخت مربای شفاف و شیشه ای به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید