رویترز آنالیز کرد: دلیل جاسوسی نکردن آمریکا از امارات

به گزارش مجله فوتبال دوستان، ایسنا نوشت: بعضی منابع و کارشناسان سیاست های خارجی معتقدند، امارات به نحوی از توان اقتصادی خود برای تغییر فضای سیاسی منطقه استفاده می نماید که غالباً با منافع آمریکا مغایرت دارد، با این وجود همچنان همبستگی کافی میان منافع واشنگتن و ابوظبی وجود دارد و همین مسأله باعث شده تا سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برخلاف عربستان که یکی از هم پیمانان اصلی این کشور در خاورمیانه به شمار می رود، از امارات جاسوسی نکند.

رویترز آنالیز کرد: دلیل جاسوسی نکردن آمریکا از امارات

خبرگزاری رویترز در تحلیلی درباره اسرار جاسوسی نکردن سازمان سیا از امارات به قلم آرم روستن نوشت: حکومت امارات در حمایت مالی از نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر که به دنبال براندازی دولت به رسمیت شناخته شده بین المللی در این کشور هستند، دست دارد. ابوظبی همچنین به رغم درخواست های آمریکا برای حل و فصل منازعه با قطر، از نقش محوری در ائتلاف گروهی از کشورهای محاصره نماینده دوحه برخوردار است.

همانطور که تحقیقات امسال رویترز فاش کرد، امارات از افراد با تجربه که پیشتر در آژانس امنیت ملی آمریکا کار می کردند، یاری می گیرد و این اقدام به عنوان بخشی از یک برنامه بوده که ازجمله اهداف آن نظارت بر آمریکایی هاست.

با این وجود، سه مقام سابق در آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفتند که این سازمان از امارات جاسوسی نمی نماید. این موضوع بسیار عجیبی است که بعضی از منتقدان از آن به عنوان یک نقطه تاریک خطرناک در تاریخ دستگاه اطلاعات آمریکا یاد می نمایند.

این موضع آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا موضوع جدیدی نیست اما آنچه تغییر نموده ماهیت مداخله این کشور کوچک (امارات) در مناطق محتلف خاورمیانه و آفریقا است، کشوری که عضو اُپک بوده و از نفوذ قابل ملاحظه ای در این سازمان برخوردار است.

جنگ های سری

طبق گفته منابع و کارشناسان سیاست های خارجی، امارات وارد جنگ های مختلف شده و عملیات های سری را رهبری می نماید. این کشور همچنین به شکلی از توان مالی خود برای تغییر فضای سیاسی منطقه استفاده می نماید که غالباً با منافع آمریکا مغایرت دارد.

یک مقام سابق دیگر سازمان سیا هم می گوید که عدم موفقیت این سازمان در مقابله با جاه طلبی های نظامی و سیاسی روزافزون امارات به معنای کم کاری در وظیفه است.

آژانس اطلاعات مرکزی و آژانس امنیت ملی آمریکا و همچنین کاخ سفید از واکنش نسبت به طرح های جاسوسی واشنگتن در امارات خودداری کردند و وزارت خارجه آمریکا و سفارت این کشور در ابوظبی نیز به درخواست ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ ندادند.

چهار مقام سابق سیا می گویند که جاسوسان این سازمان تقریباً از تمامی کشورها ازجمله بعضی کشورهای هم پیمان، اطلاعاتی را با استفاده از نیروی انسانی برای آمریکا تهیه می نمایند که منافع زیادی در این اطلاعات وجود دارد.

شاید عربستان نزدیک ترین کشور و نقطه مقابل امارات باشد که یکی دیگر از هم پیمانان آمریکا بوده و از نفوذ قابل توجهی در خاورمیانه برخوردار است. ریاض همچنین فراوری نماینده اصلی نفت و مشتری تسلیحات آمریکا است.

به همین دلیل، دو مقام سابق سیا و یک افسر اطلاعاتی در یک کشور حوزه خلیج فارس می گویند که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا اغلب بر خلاف امارات، عربستان سعودی را هدف قرار می دهد.

کشور سرکش

یک مقام سابق در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که عدم جمع آوری اطلاعات در امارات امری نگران نماینده است، چراکه اکنون این امارات به عنوان یک کشور سرکش در کشورهای استراتژیک مانند لیبی و قطر و حتی فراتر از آن در قاره آفریقا فعالیت می نماید.

به عنوان مثال، امارات چندین سال را در سودان سپری نموده است و چندین میلیارد برای حمایت از عمر البشیر، رئیس جمهوری برکنار شده این کشور در دوران طولانی حکومتش هزینه و سپس او را رها و فرماندهان نظامی را تأیید کرد که در آوریل گذشته حکومت البشیر را سرنگون کردند.

ابوظبی همچنین پایگاه های نظامی را در اریتره و جمهوری سومالی لند ایجاد نموده است، طوری که مقام سابق دولت ترامپ می گوید: اگر هر سنگی را در شاخ آفریقا بچرخانی، امارات را در آنجا مشاهده خواهی کرد.

در یمن نیز امارات و عربستان ائتلافی را رهبری کردند که با حوثی ها می جنگد و در نهایت ابوظبی به دنبال نقدها بین المللی در پی حملات هوایی این ائتلاف به غیرنظامیان و قتل هزاران تن از آنها و همچنین ایجاد بحران انسانی و قحطی، اخیرا خروج از این کشور را شروع کرد.

اخیراً، کنگره آمریکا قطعنامه هایی را برای متوقف کردن فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات تصویب کرد اما ترامپ این قطعنامه ها را وتو کرد.

طبق ارزیابی مرکز سیاست های پاسخگویی، امارات از سال 2017 تاکنون 46.8 میلیون دلار برای گروه های فشار آمریکایی هزینه نموده است.

یکی از سه مقام سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا که از عملیات این آژانس در امارات آگاه بوده، معتقد است که جمع آوری اطلاعات از دولت این کشور به دلایلی فراتر از مداخلات منطقه ای آن لازم است.

امارات همچنین به دنبال برقراری روابط محبت آمیز با روسیه است، ازجمله این کوشش ها شراکت راهبردی گسترده میان آنها است که سال گذشته میلادی در زمینه های امنیتی، تجاری و بازار نفت امضا شد. ابوظبی علاوه بر روسیه به دنبال برقراری روابط قوی با چین نیز هست، طوری که محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی ماه گذشته میلادی در سفری سه روزه و برای مشارکت در کنفرانس مالی میان دو کشور به پکن سفر کرد.

با این وجود، بعضی از کارشناسان امنیت ملی همچنان معتقدند که همبستگی کافی میان منافع آمریکا و امارات وجود دارد و همین مسأله گویای دلیل عدم جاسوسی دستگاه اطلاعات واشنگتن از ابوظبی است. به همین منظور نورمن رول، از مقام های سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا با اشاره به ایران و القاعدة، گفته است: دشمنان آنها (امارات) دشمنان ما هستند.

وی اضافه نمود: ابوظبی در جنگ علیه تروریسم و به ویژه علیه القاعده در یمن سهیم بوده است.

ترس از دموکراسی و اسلام سیاسی

ولیعهد ابوظبی کلیدهای سیاست خارجی در امارات و گروه کوچکی از مشاوران را در اختیار دارد و برادرش طحنون بن زاید که در آمریکا تحصیل نموده را به عنوان مشاور امنیت ملی این کشور منصوب نموده است. طحنون عاشق انواع مختلف هنرهای رزمی است و یک استبل اسب های مسابقه ای عربی در اختیار دارد، اما پسرش خالد بن محمد بن زاید شبکه گسترده نظارت داخلی کشور را اداره می نماید.

تمایل روزافزون امارات به مداخله در خارج از این کشور به سال 2011 برمی گردد. جودی ویتوری، افسر سابق اطلاعات نیروی هوایی آمریکا که هم اکنون برای بنیاد صلح بین المللی کارنگی کار می نماید، اظهار کرد: اعتراضات گسترده خواهان دموکراسی در سراسر منطقه در طول قیام های بهار عربی باعث افزایش نگرانی در بین نخبگان حاکم در امارات نسبت به حفظ اقتدارشان شد.

رهبران امارات به مانند اغلب اعضای خانواده های حاکم در منطقه خلیج فارس این اعتراضات را تهدیدی برای سلطنت در منطقه دانستند و از آن موقع به بعد آنها (رهبران امارات) در حال مقابله با گسترش آنچه اسلام سیاسی نامیده می گردد و همچنین اخوان المسلمین که پس از سرنگونی دولت حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر در سال 2011 برای دوره کوتاهی حکومت را به دست گرفت، هستند.

سپس امارات و پس از انتخاب محمد مرسی، کاندیدای اخوان المسلمین به عنوان رئیس جمهوری مصر در سال 2012، حمایت مالی خود را از قاهره متوقف کرد و پس از سرنگونی دولت وی به دست ارتش مصر پس از گذشت یک سال بار دیگر هزینه کردن چندین میلیارد در مصر را از سر گرفت.

جودی ویتوری در اظهاراتی به بعضی از اهداف مشترک باقی مانده میان دولت های آمریکا و امارات اذعان کرد اما به اعتقاد وی این منافع با تمرکز حاکمان امارات بر ماندن در قدرت مغایرت دارد.

وی اعلام کرد: وقتی هدف این است که سیستم به هر قیمتی حفظ گردد، بنابراین سیستمی وجود نخواهد داشت که با آمریکا همسو باشد.

23311

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 6 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 210

به "رویترز آنالیز کرد: دلیل جاسوسی نکردن آمریکا از امارات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رویترز آنالیز کرد: دلیل جاسوسی نکردن آمریکا از امارات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید