طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا به سبک برترین قنادی ها
به گزارش مجله فوتبال دوستان، شیرینی ناپلئونی یا میل فُی یک شیرینی ترد فرانسوی است که با لایه های خمیر هزارلا درست و با پودر قند تزئین می گردد. خمیر هزارلا و کرم پاتیسیر از پایه های ثابت دستور تهیه این شیرینی به حساب می آیند که طعم فوق العاده ای به آن می دهند. دنیای شیرینی پزی، دنیای طعم و مزه است تا جایی که بسیاری از مواد لازم شیرینی ها را می توان جایگزین کرد. ایرانی ها با کمی تغییر در دستور تهیه، این شیرینی را تبدیل به یکی از خوشمزه ترین شیرینی های مجلسی نموده اند و می توان آن را همچون قنادهای حرفه ای در خانه هم به آسانی درست کرد. در مطالب قبلی به دستور تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا اشاره نموده ایم که می توانید آن را درست کنید. حال در این مطلب طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا را برایتان خواهیم گفت تا آن را به سبک برترین قنادی ها برای دورهمی های پاییزی تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
- خمیر هزارلا یک بسته
- شیر دو فنجان
- زرده تخم مرغ بزرگ دو عدد
- تخم مرغ بزرگ یک عدد
- شکر شش قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت سه قاشق غذاخوری
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- کره دو قاشق غذاخوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- پودر قند دو قاشق غذاخوری
- پودر پسته یک قاشق غذاخوری
- گلبرگ رز یک قاشق عذاخوری
- نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه خامه
- خامه غلیظ سرد یک فنجان
- شکر سه قاشق غذاخوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
1. شیر را آماده کنید
شیرینی ناپلئونی که در فرانسه آن را ناپلئون هم می خوانند یکی از خوشمزه ترین دسرهای پرطرفدار فرانسوی است که در خانه هم می توان آن را درست کرد. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا باید در یک قابلمه مناسب، میزان شیر گفته شده را بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا به آرامی به جوش بیاید. تا گرم شدن شیر، یک کاسه مناسب در نظر بگیرید. زرده های تخم مرغ، تخم مرغ، شکر، نمک، گلاب و نشاسته را برای چند دقیقه با هم زن بزنید تا یک مخلوط خامه ای دست پیدا کنید.
2. کاسترد را درست کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی شیر را مدام هم بزنید. سپس آن را به آرامی داخل مخلوط تخم مرغ بریزید. دقت داشته باید که شیر داغ را آرام به مخلوط اضافه کنید تا مخلوط نرم نشده و حالت نیم پز به خود نگیرد. مخلوط خامه ای را مجدد به قابلمه برگردانید. حال آن را با حرارت میانه برای 2 دقیقه هم بزنید. هم زدن کاسترد را تا جایی باید ادامه دهید که دوباره به جوش آمده و آغاز به حباب زدن کند. حال حرارت را کم کنید تا 2 دقیقه دیگر با همین دما بپزد. سپس کره را اضافه نموده تا با مواد ترکیب گردد. با حل شدن کره باید کاستردی براق برای شیرینی ناپلئونی تان داشته باشید. کاسترد را در یک ظرف پلاستیکی بریزید و در پلاستیکی آن را بگذارید تا سطح کاسترد پوسته پوسته نگردد. ظرف را داخل یخچال بگذارید تا خنک گردد. برای لایه های خمیر شیرینی ناپلئونی می توانید طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی با نشاسته را هم امتحان کنید.
3. خامه را درست کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی در یک کاسه سرد شکر، خامه غلیظ و وانیل بریزید. مخلوط را برای با سرعت میانه برای چند دقیقه هم بزنید تا شکر حل گردد. سپس سرعت هم زن را زیاد کنید تا یک قله سفتی از خامه در کاسه شکل بگیرد. در نهایت خامه فرم گرفته را داخل یخچال بگذارید تا فرم خود را حفظ کند. برای خامه شیرینی ناپلئونی می توانید با سفیده های به جای مانده از تخم مرغ ها طرز تهیه خامه کیک با سفیده تخم مرغ را خوانده و درست کنید.
4. خمیر هزارلا را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا باید خمیر را بیرون آورده و در دمای محیط قرار دهید. حال فر را با دمای 204 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. ورق های خمیر هزارلا را به 9 قسمت مساوی تقسیم کنید. دقت داشته باشید که که ورق های خمیر را به شکل مربع برش بزنید. در ادامه داخل سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید. سپس خمیرها را با فاصله از هم داخل آن بچینید. سینی را برای 20 دقیقه با دمای 204 درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید. در نهایت خمیرهای شیرینی باید پف نموده و طلایی شوند. آن ها را بیرون بیاورید تا در دمای اتاق خنک شوند. حال که خمیر هزارلا در دسترس تان است حتما طرز تهیه کروسان با خمیر هزارلا را هم برای دورهمی هایتان درست کنید.
نکته 1: می توانید از انواع کاتر های شیرینی برای برش خمیر هزارلا بهره ببرید.
نکته 2: خمیر هزارلا را هر میزان که بخواهید می توانید برش بزنید.
5. شیرینی ناپلئونی را آماده کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی باید یکی از خمیرهای پخته را با دستان خود خرد کنید تا به عنوان رویه کیک از آن بهره ببرید. حال با یاری یک چاقو، خمیرهای پخته شده را از وسط باز کنید. میزانی از کرم کاسترد را روی لایه اول پخش کنید. لایه دوم را روی آن بگذارید. مجدد کمی کاسترد بریزید. در نهایت لایه آخر را گذاشته و آن را با خرده خمیرها بپوشانید. در تهیه شیرینی ناپلئونی معمولا سه یا چهار لایه خمیر قرار می دهند. حال شیرینی های آماده شده را با پودر پسته و پودر قند تزئین کنید. بهتر است شیرینی ها را قبل از سرو برای سه تا چهار ساعت داخل یخچال بگذارید تا لایه های شیرینی رطوب خامه را به خود بگیرند.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
شیرینی ناپلئونی یا همان شیرینی هزارلا یک گزینه عالی برای پذیرایی در جشن هایی مانند تولد به شمار میرود پس همچون قنادها آن را در کنار دیگر مخلفات برای پذیرایی آماده کنید. نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا مراحل پخت را راحت تر پیش ببرید.
استفاده از خمیر هزارلا در تهیه شیرینی ناپلئونی
خمیر هزارلا که آن را به خمیر پای فرانسوی هم می شناسند در تهیه بسیاری از شیرینی ها مانند کروسان یا باقلوا کاربرد دارد. در دستور تهیه شیرینی ناپلئونی باید روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. خمیر هزارلا را روی سطح کار قرار داده و روی آن را هم آرد بپاشید. با وردنه خمیر را صاف کنید. بهتر است هنگام باز کردن خمیر، آن را دو تا سه بار تا نموده و مجدد باز کنید. اضافه های خمیر را با چاقو یا کاتر گرفته و کنار بگذارید. هواگیری و برش خمیرهای اضافه منجر به لایه لایه شدن خمیر شیرینی خواهد شد. به یاد داشته باشید که برش خمیر و گذاشتن آن در فر نباید خیلی طولانی گردد. در آخر آن که این خمیر داستانی پر قصه در دل خود دارد که برای آشنایی بیشتر با آن می توانید مطلب آشپزی با خمیر هزارلا را در کتاب کاله بخوانید.
خامه شیرینی ناپلئونی
شیرینی ناپلئونی را تنها به خمیر ترد و چندلایه آن نمی شناسند چراکه کرم پاتیسیر هم در طعم و ظاهر آن تاثیر به سزایی دارد. از آن جا که دنیای شیرینی پزی دنیای مزه ها و تغییرات است پس ایرانی ها خامه فرم گرفته یا کرم پیراشکی را جایگزین کرم پاتیسیر فرانسوی کردند. ناگفته نماند که با توجه به ذائقه تان می توانید از فیلینگ هایی مانند مربا یا مارمالاد توت فرنگی هم بهره ببرید.
تزئین شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا
مهم ترین تزئین در دستور تهیه شیرینی ناپلئونی، خرده های خمیر پخته شده روی لایه های شیرینی است. کناره های خمیر یا یک خمیر پخته شده را خرد و روی لایه آخر بریزید. در ادامه با توجه به میزان شیرینی تان با پودر قند، پودر پسته، شکوفه های خامه، سس شکلاتی یا برش های میوه آن را تزئین کنید.
منبع: کتاب کاله