طرز تهیه قهوه مکزیکی؛ یک قهوه مقوی و متفاوت

به گزارش مجله فوتبال دوستان، با طرز تهیه قهوه مکزیکی یا کافه ده اویا، یک نوشیدنی گرم فوق العاده آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک قهوه متفاوت برای خود و عزیزانتان درست کنید.

طرز تهیه قهوه مکزیکی؛ یک قهوه مقوی و متفاوت

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور مکزیک ارزان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور مکزیک از مکزیکوسیتی و کانکون دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

کشور مکزیک، یکی از فراوری نمایندگان اصلی قهوه است و با فراوری 234 هزار تن قهوه در سال، رتبه دهم فراوری قهوه در جهان (پس از کشور اوگاندا و قبل از گواتمالا) را به خود اختصاص داده است. قهوه مکزیکی، یکی از شناخته شده ترین قهوه های جهان است و در این کشور، به صورت خاصی نوشیده می گردد. اگر به دنبال یک نوشیدنی خوشمزه و متفاوت هستید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را با کافه ده اویا (Café de Olla) آشنا کنیم؛ قهوه ای شیرین و تند که با نوشیدن آن، تمام وجودتان گرم خواهد شد.

کافه ده اویا که با نام قهوه مکزیکی یا قهوه مکزیکی ادویه دار نیز شناخته می گردد، یک نوع نوشیدنی سنتی مکزیکی است که با جوشاندن دانه های قهوه درشت آسیاب شده در ترکیبی از آب و دارچین درست می گردد و در نهایت آن را با یک شیرین نماینده طبیعی به نام پیلونسیو (piloncillo)، پانلو (Panelo) یا شکر تصفیه نشده (شکر قهوه ای) شیرین می نمایند. این قهوه مانند قهوه ترک و عربی روی حرارت مستقیم تهیه می گردد.

قهوه مکزیکی به صورت سنتی در ظرف های سفالی مخصوص (olla de barro) درست شده و در فنجان سفالی سرو می گردد. بسیاری باور دارند که نسخه های اصلی این قهوه، علاوه بر مواد ذکرشده، با دانه های کاکائو بو داده نیز مزه دار می شدند. جالب است بدانید که نسخه های متنوع این قهوه با بادیان رومی، میخک و پوست پرتقال نیز درست می گردد و طعمی پرادویه و فوق العاده لذیذ دارند.

قهوه مکزیکی به غیر از مکزیک در ایالات متحده آمریکا، به خصوص در مناطقی با جوامع عظیم مکزیکی نیز محبوب و مشهور است. این نوع از قهوه معمولا در آب و هوای سرد و مناطق روستایی به صورت گرم مصرف می گردد و می توان آن را نمادی از ارتباط و همبستگی بین قهوه و هات چاکلت دانست.

هر آنچه باید درباره قهوه مکزیکی یا کافه ده اویا بدانید:

  • کافه ده اویا و طرز تهیه سنتی آن
  • نکات مهم برای تهیه کافه ده اویا
  • کافه ده اویا با طعم شکلاتی و طرز تهیه آن
  • تاریخچه قهوه مکزیک
  • انواع قهوه مکزیکی
  • فواید قهوه مکزیکی
  • طعم کافه ده اویا یا قهوه مکزیکی

کافه ده اویا و طرز تهیه سنتی آن

مواد لازم برای چهار نفر

  • 4 فنجان آب
  • 85 گرم پانلا (یا یک سوم فنجان شکر قهوه ای تیره)
  • نصف یک چوب دارچین
  • 4 قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده (ترجیحا دارک رست)

طرز تهیه سنتی قهوه مکزیکی یا کافه ده اویا

مرحله اول:

آب، دارچین و شکر قهوه ای را در یک کاسه مناسب ترکیب کنید و سپس داخل شیرجوش بریزید. شیرجوش را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا آهسته بجوشد و پانلا کاملا در آب حل گردد. این مرحله حدود 7 دقیقه به طول می انجامد.

مرحله دوم:

پس از جوشیدن آب، 4 قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده را در شیرجوش بریزید؛ شیرجوش از روی شعله بردارید و قهوه را هم بزنید. سپس درب شیرجوش را بگذارید و پس از 5 دقیقه استراحت، قهوه مکزیکی را با استفاده از یک صافی در فنجان های سفالی بریزید و سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه کافه ده اویا

  • نوع روست قهوه ای که برای قهوه سنتی مکزیک استفاده می گردد، مدیوم یا مدیوم دارک است و درجه آسیاب آن نیز باید زبر (Coarse) باشد.
  • شما می توانید به این طرز تهیه شیر اضافه کنید یا به جای آب از شیر بهره ببرید؛ اما این کار طعم واقعی این قهوه سنتی مکزیکی را از بین خواهد برد. طرز تهیه این قهوه واقعا نیازی به شیر ندارد.
  • اگر طعم ادویه دار را دوست دارید، در ابتدا یک عدد بادیان رومی، یک قاشق چای خوری پوست پرتقال و یک عدد میخک کامل در شیرجوش بیندازید تا در کنار دارچین، طعم بی نظیری به قهوه بدهند.
  • اگر طعم قوی قهوه را می پسندید، اجازه دهید تا قهوه برای 6 تا 8 دقیقه در آب بماند و سپس آن را سرو کنید.
  • دارچین و میخک، طبع سرد قهوه را متعادل می نمایند.
  • کافه ده اویا، یک نوشیدنی مناسب برای سرو در وعده صبحانه و همچنین عصرانه در کنار انواع گزینه های صبحانه مانند تخم مرغ و همچنین انواع دسر است.
  • برای تزئین می توانید از چوب دارچین، شکلات لوله ای، کف شیر و خامه قنادی بهره ببرید.
  • اگر قهوه شما اضافه آمد، می توانید آن را در یک شیشه دربسته در فریزر نگهداری کنید. برای سرو نیز آن را همراه با یخ به عنوان آیس کافی درست کنید.
  • بعضی افراد به این قهوه شکلات اضافه می نمایند یا آن را به صورت خنک و با یخ مصرف می نمایند.

کافه ده اویا با طعم شکلاتی و طرز تهیه آن

در این طرز تهیه، کافه ده اویا به صورت دمی درست می گردد؛ اما شما می توانید آن را مانند طرز تهیه قبلی روی شعله مستقیم نیز درست کنید.

مواد لازم

  • سه چهارم فنجان قهوه آسیاب شده (رست معمولی یا دارک)
  • 2 قاشق چای خوری پودر دارچین
  • نصف قاشق چای خوری میخک
  • 5 فنجان آب
  • نصف فنجان شیر پرچرب
  • نصف فنجان خامه
  • 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
  • یک سوم فنجان سیروپ شکلات
  • یک قاشق چای خوری وانیل

طرز تهیه مدرن کافه ده اویا با طعم شکلاتی

مرحله اول:

قهوه آسیاب شده و پودر دارچین را ترکیب کنید و در محفظه بالا موکاپ (گلدان موکاپ) بریزید. سپس آب را در محفظه پایین موکاپ بریزید و قهوه را به روش معمولی دم کنید.

مرحله دوم:

در حین آماده شدن و دم کشیدن قهوه، شیر، خامه، شکر قهوه ای و سیروپ شکلات را در شیرجوش بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید. این ترکیب را مرتب هم بزنید و مراقب باشید که شعله شما زیاد نباشد؛ زیرا مخلوط روی حرارت بالا طعم سوختگی می گیرد.

مرحله سوم:

پس از دم کشیدن قهوه، آن را به همراه وانیل و ادویه میخک به شیر اضافه کنید و هم بزنید. سپس شیرجوش را از روی حرارت بردارید.

مرحله چهارم:

قهوه را در 4 فنجان بریزید و آن ها را با چوب دارچین، شکلات لوله ای و خامه قنادی تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه کافه ده اویا با طعم شکلاتی

  • شما می توانید پس از مخلوط کردن سس شکلات، خامه، دارچین، شکر قهوه ای و شیر روی حرارت، پودر قهوه را به همراه وانیل و میخک به آن اضافه کنید. سپس شیرجوش را از روی حرارت بردارید و برای 5 دقیقه آن را با درب بسته رها کنید تا قهوه مکزیکی آماده گردد.
  • بعضی افراد از جوز هندی رنده شده و شیرین بیان هم برای ادویه دار کردن قهوه مکزیکی استفاده می نمایند.

تاریخچه قهوه مکزیک

دانه های قهوه اولین بار در اواخر قرن هجدهم، راه خود را به کشور مکزیک پیدا کردند. کشت و برداشت دانه های قهوه در این کشور از ایالت وراکروز شروع شد و پس از توسعه و گسترش، در اواخر قرن نوزدهم به ایالت جنوبی چیاپاس راه پیدا کرد. افزایش قیمت قهوه در بازار جهانی در سال 1954 میلادی، سبب شد که قهوه مکزیکی با قیمت کمتر در کانون توجه ها قرار بگیرد و صادرات آن افزایش پیدا کند. جالب است بدانید که در دهه های 70 و 80 میلادی، قهوه نقشی مهم در اقتصاد کشور مکزیک داشت و منبع اصلی درآمد بیش از 2 میلیون نفر مکزیکی بود.

چیزی در حدود 75 درصد کشاورزان قهوه در کشور مکزیک، روی زمین هایی با وسعت کمتر از دو هکتار به کشت و زرع می پرداختند و بیش از 30 درصد محصول قهوه در سال از همین زمین های کوچک به عمل می آمد؛ در حالی که بقیه قهوه در مزارع عظیم تر کاشت و برداشت می شد. فراوری قهوه در اوایل دهه 80 میلادی در 12 ایالات مختلف کشور مکزیک توسعه یافت و کشاورزان مکزیکی در سال 1985 میلادی، حدود 4.9 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی قهوه فراوری کردند.

ایالت چیاپاس کشور مکزیک در اوایل دهه 90، با فراوری 45 درصد محصول سالانه قهوه در کشور، عنوان کلیدی ترین ناحیه کشت قهوه در مکزیک را به خود اختصاص داد. قهوه مکزیکی از روز اول تا به امروز، بیشتر در نواحی مرکزی جنوبی تا جنوبی کشور کشت و برداشت می شده است و قسمت عمده آن را قهوه عربیکا تشکیل می دهد.

با وجود اینکه کشاورزی تنها 5 درصد فراوریات ناخالص این کشور را برعهده دارد، کشور مکزیک، دهمین کشور عظیم فراوری نماینده قهوه در جهان است. از مشخصات کلی قهوه مکزیکی می توان به اسیدیته ملایم، عطر قوی، طعم آجیلی و گاهی شکلاتی، کافئین نسبتا بالا و درصد برشته شدن مدیوم تا دارک رست اشاره نمود.

کافه ده اویا در زبان مکزیکی به معنای قهوه درست شده در قوری است؛ زیرا به صورت سنتی این قهوه را در ظرف های سفالی یا لعابی عظیم درست می کردند و جالب است بدانید که کماکان در بعضی از مناطق کشور مکزیک، این قهوه در همین ظروف درست می گردد. کافه ده اویا را می توان در تمام غذاخوری های کنار جاده ای، رستوران های کوچک و رستوران های عظیمی که غذای محلی مکزیکی را سرو می نمایند، پیدا کرد. مکزیکی ها کافه ده اویا را در فصل زمستان در خانه هایشان درست می نمایند و سرو این قهوه در مراسم کریسمس و بعضی از خاکسپاری ها نیز رایج است.

در تهیه این قهوه خوش عطر از از چند ادویه خوشبو و مقوی مانند دارچین، شیرین بیان و میخک استفاده می گردد و بعضی نیز با افزودن خلال پوست پرتغال طعم و عطر ویژه ای به آن می بخشند. همان طور که پیش تر اشاره شد، مکزیکی ها قهوه را در ظرف های سفالی تهیه می نمایند و آن را در فنجان های سفالی نیز سرو می نمایند؛ زیرا با این کار علاوه بر حفظ شکل سنتی قهوه، نوشیدنی طعم و رایحه خاکی به خود می گیرد.

قهوه مکزیکی مانند قهوه ترک یا قهوه عربی روی حرارت مستقیم تهیه می گردد و در تهیه آن از یک شیرین نماینده به نام پیلانچیلو استفاده می گردد. این شکر با طعم خاص شهد مانند، به شکل قند در قطعات عظیم موجود است. برای استفاده از این شکر، در ابتدا آن را به قطعات کوچک تر تبدیل می نمایند و در خاتمه توسط قندشکن آن ها را ریز می نمایند. نوع روست قهوه ای که برای تهیه قهوه سنتی مکزیک استفاده می گردد، مدیوم یا مدیوم دارک است و درجه آسیاب نیز آن باید زبر (Coarse) باشد.

انواع قهوه مکزیکی

مکزیک در نزدیکی دو اقیانوس اطلس و آرام قرار گرفته است و به همین دلیل، از شرایط مناسب خاک و آب و هوایی برای رشد قهوه برخوردار است. درختچه های قهوه در این کشور در طول سال، سه یا چهار بار گل می دهند. قهوه مکزیک با روش پردازش مرطوب فراوری می گردد و با وجود اینکه ارتفاع رشد قهوه در بیشتر نواحی مکزیک چندان بالا نیست، اما قهوه مکزیک، کیفیت بالایی دارد و در سراسر جهان مشهور است.

انواع قهوه مکزیکی در نواحی با ارتفاعات مختلف رشد می نمایند و کیفیت های متفاوتی دارند. چیاپاس، وراکروز و اوهاکا در جنوب کشور مکزیک، مهم ترین مناطق فراوری قهوه در مکزیک هستند. بوربن، کاتورا، ماراگوجیپه و موندو نوو از جمله گونه های گیاهی قهوه هستند که در مکزیک به عمل می آیند.

قهوه چیاپاس (Chiapas)

چیاپاس در جنوب مکزیک با آب و هوای گرمسیری و ارتفاع حدود 1400 متر بالاتر از سطح دریا، منطقه ای ایده آل برای رشد قهوه است و قهوه این منطقه با طعم ظریف و ملایم، اسیدیته تند و غنی با بادی ملایم تا متوسط شناخته می گردد.

کیفیت قهوه چیاپاس به عمل آمده در نواحی کوهستانی جنوب شرقی و منطقه سوکونوسکو در نزدیکی مرز گواتمالا، نسبتا بالا است و آن را با نام قهوه تاپاچولا می شناسند. خاک حاصلخیز آتشفشان های این منطقه، نقش مهمی در خوش طعم شدن قهوه بازی می نمایند و بعضی طعم و مزه قهوه چیاپاس را با طعم قوی و پیچیده قهوه گواتمالا مقایسه می نمایند.

قهوه وراکروز (Veracruz)

ایالت وراکروز در ناحیه بین خلیج مکزیک و نواحی کوهستانی مرکزی مکزیک واقع شده است و قهوه این منطقه به دلیل ارتفاع کم، ویژگی خاص و منحصربه فردی ندارد؛ اما با این وجود، قهوه آلتورا کوته پک (Altura Coatepec)، یکی از بهترین قهوه های این ناحیه به شمار می آید. این قهوه در نواحی کوهستانی ایالت وراکروز رشد می نماید و طعم آجیلی و شکلاتی واضحی دارد. از دیگر انواع قهوه ایالت وراکروز می توان به Altura Huatusco و Altura Orizaba و البته Altura Coatepec اشاره نمود.

قهوه اوهاکا (Oaxaca)

قهوه اوهاکا در دامنه جنوبی کوه های مرکزی ایالت جنوبی اوهاکا کشت می گردد. این قهوه که با نام قهوه اوهاکا پلوما نیز شناخته می گردد، دارای بدنه و اسیدیته ملایم است.

قهوه پوئبلا (Puebla)

پوئبلا یکی از ایالات مکزیک در شرق مکزیکو سیتی است و قهوه پوئبلا یکی دیگر از قهوه های معروف کشور مکزیک است.

فواید قهوه مکزیکی

قهوه مکزیکی یا کافه ده اویا، دارای فواید و خواص بسیاری است که در ادامه به بعضی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • افزایش انرژی و هوشیاری
  • کاهش وزن به وسیله چربی سوزی
  • بهبود عملکرد فیزیکی بدن
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم
  • پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل
  • کاهش خطر ابتلا به پارکینسون
  • سلامت کبد
  • کاهش علائم افسردگی و بهبود روحیه
  • پیشگیری از سرطان
  • کاهش خطر بروز سکته مغزی و قلبی
  • افزایش طول عمر
  • خواص آنتی اکسیدانی، افزایش ایمنی بدن
  • جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی

طعم کافه ده اویا یا قهوه مکزیکی

کافه ده اویا، قهوه سنتی مکزیکی با طعم شیرین و عطر پرادویه بی نظیر خود، نظر شما را به سمت خود جلب خواهد نمود. سعی کنید که این قهوه را در فنجان های سفالی سرو کنید که عطر و طعم ویژه ای به این قهوه می بخشند. قهوه آسیاب شده دارک روست، شکر قهوه ای، دارچین و آب، یکی از جادویی ترین ترکیباتی هستند که در نهایت یک قهوه فوق العاده خوشمزه را خلق می نمایند و اگر شما از آن دسته افرادی هستید که طعم شیرینی را به تلخی ترجیح می دهند، حتما قهوه مکزیکی را امتحان کنید.

اگر می توانید قهوه را به صورت تازه و آسیاب نشده تهیه کنید و خودتان آن را در خانه آسیاب و برشته کنید؛ زیرا قهوه تازه آسیاب شده و برشته شده، طعمی واضح و بسیار دلپذیر دارد. قهوه مکزیکی ادویه دار کافه ده اویا، یک نوشیدنی گرم فوق العاده برای این روزهای سرد سال است و شما می توانید حتی آن را در سفرهای کمپینگ خود روی آتش به آسانی درست کنید و از طعم دودی آن لذت ببرید.

اگر پیروز به تهیه کافه ده اویا یا قهوه مکزیکی از مجموعه شربت ها و نوشیدنی های خبرنگاران شدید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگران بنویسید یا از قهوه خوش طعم و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / espressocoffeeguide.com / coca.ir / tasteatlas.com / foodnetwork.com / isabeleats.com / mexicoinmykitchen.com
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: footballgahan15.ir شناسه مطلب: 1631

به "طرز تهیه قهوه مکزیکی؛ یک قهوه مقوی و متفاوت" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه قهوه مکزیکی؛ یک قهوه مقوی و متفاوت" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قهوه مکزیکی؛ یک قهوه مقوی و متفاوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید