مرغ سبز چیست؟ (فواید مصرف مرغ سبز)
به گزارش مجله فوتبال دوستان، مرغ سبز مرغی است که بدون دریافت هیچ گونه آنتی بیوتیکی پرورش می یابد و به مراتب مصرف آن از مرغ معمولی مفید تر است. مرغ سبز طعم بهتری هم دارد.
شاید شما هم به تازگی نام مرغ سبز به گوشتان خورده باشد و از خود بپرسید این نمونه مرغ چه تفاوتی ممکن است با مرغ های معمولی داشته باشد. این نمونه مرغ با ادعای طبیعی بودن این روزها وارد بیشتر فروشگاه های عرضه مرغ و ماهی شده است اما این ادعا تا چه حد واقعیت دارد و آیا مرغ سبز را می توان نوعی مرغ ارگانیک به حساب آورد. برای یافتن پاسخ این پرسش ها تا انتهای این مقاله از خبرنگاران با ما همراه باشید.
مرغ سبز چیست و چه تفاوتی با مرغ معمولی دارد؟
ایران یکی از 20 کشور جهان و دومین کشور آسیاست که مردمش بیشترین آنتی بیوتیک را مصرف می نمایند. مصرف بیش از 40 درصدی آنتی بیوتیک در فرآیند فراوری گوشت مرغ در کشور،سازمان دامپزشکی را از حدود بر آن داشت که فراوری مرغ بدون آنتی بیوتیک را ترویج دهد. مرغ های سبز، هیچ نوع آنتی بیوتیکی دریافت نمی نمایند و علاوه بر این مزه آن ها هم به مراتب از مرغ های معمولی بهتر است.چرا مصرف مرغ های معمولی مضر است؟
کوکسی دیوز نوعی بیماری انگلی است و وجود این انگل های تک یاخته ای در طیور باعث ایجاد بیماری کوکسی دیوز می گردد. معمولا مرغدارها برای پیشگیری از ابتلای مرغ های خود به این نوع بیماری، داروی کوکسی دیوز که نوعی آنتی بیوتیک است به مرغ ها می دهند.بر همین اساس بسیاری از مرغدارها تا روزهای آخر هم به مرغ ها دارو می دهند و متاسفانه این دارو به وسیله مصرف مرغ ها، وارد بدن مصرف نماینده می گردد و مقاومت دارویی در بدن ایجاد می نماید. با ایجاد مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک ها، ممکن است بدن هنگام مواجهه با بیماری ها، دیگر به آنتی بیوتیک های ساده جواب ندهد و فرد مجبور به استفاده از داروهایی قوی تر و با قیمتی گران تر گردد. ضمن اینکه در بعضی از مرغداری ها از آنتی بیوتیک های غیرمجاز که از راه های قاچاق تهیه می شوند، استفاده می گردد. بعضی از این آنتی بیوتیک های غیرمجاز حتی می توانند باعث متوقف شدن فعالیت مغزاستخوان شوند و کم خونی های کشنده ایجاد نمایند.
حتی بعضی متخصصان معتقدند چنین داروهایی می توانند باعث افزایش احتمال ابتلا به بعضی سرطان ها هم بشوند. به دلیل همین طیف وسیع مشکلاتی که بعضی از مرغ های معمولی می توانند به وجود بیاورند، توصیه بعضی متخصصان تغذیه به فراوری، مصرف و استقبال بیشتر از مرغ های سبز بدون آنتی بیوتیک است.
آیا مرغ سبز را می توان نوعی مرغ ارگانیک دانست؟
قطعا خیر - مرغ های سالمی که در فروشگاه ها عرضه می شوند، مرغ سبز یا همان مرغ بدون آنتی بیوتیک هستند، نه مرغ ارگانیک. چرا که مرغ ارگانیک یعنی مرغی که علاوه بر عدم دریافت آنواع آنتی بیوتیکها از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی های مختلف برای تغذیه و پرورش آن استفاده نگردد و در حال حاضر مرغداری های ایران به توانایی فراوری مرغ های ارگانیک نرسیده اند.چطور از طبیعی رشد کردن مرغ های سبز اطمینان یابیم؟
چندین سال است که مرغداری های ایران در حال فراوری و پرورش مرغ های سبز و عرضه آن ها هستند. این مرغ در طول دوره پرورش سه الی چهار نوبت (ابتدای رشد، دو نوبت اواسط رشد و یک نوبت انتهای رشد) توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد آزمایش و نمونه برداری قرار می گیرد و اگر عاری از آنتی بیوتیک باشد مجوز فروش آن به نام مرغ سبز (نه به نام ارگانیک) صادر می گردد. اگر وجود هرگونه آنتی بیوتیک یا داروهای ضدکوکسی دیوز در بدن این مرغ ها ثابت گردد، دیگر نشان مرغ سبز برای فروش به آن ها داده نمی گردد.با تهیه مرغ از فروشگاه های زنجیره ای معتبر، فروشگاه های عرضه مواد غذایی، میادین میوه و تره بار و مرغ فروشی های سطح شهر که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند، می توان از سلامت آن ها اطمینان حاصل کرد. ضمن اینکه پیشنهاد مهم ما به خرید مرغ های بسته بندی و دارای پروانه بهداشتی و مهر استاندارد و تایید سازمان دامپزشکی است. بنابراین بهتر است به هیچ وجه مرغ های فله ای نخرید تا مسئله ای از نظر سلامت برایتان ایجاد نگردد.
مرغ سبز گران تر است!
طبق قیمت های بازار ، قیمت این نوع مرغ بیشتر از مرغ های معمولی است. دلیل عمده قیمت بالای این نمونه مرغ این است که مدیریت پرورش این مرغ ها حساس و دقیق است زیرا باید ظرف مدت 45 روزی که قرار است پرورش یابند، به هیچ وجه بیمار نشوند و مرغداران مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان آن ها نباشند. اما فواید مصرف این مرغ ها آنقدر هست که هزینه کردن برای آن و گنجاندن آن در سبد غذایی به صرفه باشد. امیدواریم در آینده ای نه چندان دور، شاهد تبلیغ و استقبال بیشتر از مرغ های سبز باشیم تا قیمت آن ها هم پایین تر از حدی که در حال حاضر است، برسد و تمام مردم قادر به خریدن آن ها شوند.گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com