چاره جویی برای فقرآهن
به گزارش مجله فوتبال دوستان، آهن کافی برای حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم کردن زمینه مناسب برای یادگیری در دوران تحصیل لازم است و کمبود آهن می تواند در همه مراحل زندگی سبب کاهش قدرت ادراک گردد. در پی تماس های مکرر شما و درخواست آشنایی هرچه بیشتر با این مقوله یعنی فقر آهن، کمی راجع به این موضوع با شما صحبت می کنم. بیشتر
چاره جویی برای فقرآهن
آهن کافی برای حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم کردن زمینه مناسب برای یادگیری در دوران تحصیل لازم است و کمبود آهن می تواند در همه مراحل زندگی سبب کاهش قدرت ادراک گردد. در پی تماس های مکرر شما و درخواست آشنایی هرچه بیشتر با این مقوله یعنی فقر آهن، کمی راجع به این موضوع با شما صحبت می کنم. بیشتر شما فقط نام فقر آهن را در بیماری کم خونی فقر آهن شنیده اید اما باید یادآوری کنم که این عنصر حیاتی، در بافت های دیگر بدن از جمله ماهیچه ها و قسمت های سیستم عصبی هم وجود دارد و کمبود آن می تواند علامت هایی را در مراحل ابتدایی فقر آهن ایجاد کند که اگر رسیدگی و درمان نگردد، در نهایت به فقر آهن خون و کم خونی منجر می گردد که شما آن را با علامت رنگ پریدگی می شناسید.
مثلا اگر آهن لازم برای ماهیچه ها کم باشد خستگی و کاهش قدرت بدنی را چه در بچه ها و چه در بزرگسالان خواهیم دید، کاهش اشتها، بی حوصلگی و کم خوابی و کاهش قدرت تمرکز و یادگیری هم به دلیل کمبود آهن در واکنش های شیمیایی سلسله اعصاب است. وجود آهن بسیار حیاتی است. وقتی تحت درمان فقر آهن قرار می گیرید، به وضوح می توانید حتی در روزهای اول درمان متوجه تاثیر آهن در بهبود اشتها و خوابتان بشوید. تاکید بیشتر متخصصان برای جبران سریع فقر آهن در بچه هاست چون آثار نامطلوب کم خونی در دوران شیرخوارگی و اوایل کودکی غیرقابل جبران است. برای پیشگیری از ابتلا به فقر آهن، ذکر توصیه هایی را ضروری می دانم. شایع ترین سن فقر آهن در بچه های 9 ماهه تا دو ساله است چون قسمت اعظم غذای آنها را شیر تشکیل می دهد و آهن موجود در شیر برایشان کافی نیست، والدین باید حتما توجه نمایند و با پزشک متخصص برای دریافت قطره آهن مشورت نمایند.
پس از شیرخوارگی، سن پیش از بلوغ و دوران مدرسه شایع ترین زمان فقر آهن است. به خصوص در دخترهایی که قاعدگی رخ می دهد از همه بدتر عادات غذایی غلط رایج در خانواده ها در این سن است که به جای غذاهای خانگی با مصرف سوسیس و کالباس و انواع مواد غذایی فاقد ارزش خودشان را سیر می نمایند. باید با اصلاح رژیم غذایی، اجازه ندهید با جایگزینی مواد بی ارزش و استفاده نکردن از انواع گوشت ها به خصوص گوشت قرمز که مهم ترین منبع حاوی آهن است به خودشان صدمه بزنند. لبنیات، حبوبات و غلات را در برنامه آنها بگنجانید. مصرف هم زمان بعضی مواد غذایی جذب آهن را افزایش می دهد که برای مثال، همراه حبوبات، از لیمو که حاوی اسیدسیتریک است بهره ببرید. اگر خانواده شما از جوانه غلات استقبال می نمایند آن را تهیه نموده و در برنامه شان بگنجانید. به جای هله هوله های رایج توصیه کنید خشکباری چون برگه هلو و زردآلو که علاوه بر سلامت می تواند ریزمغذی هایی را که لازم دارند تامین کند، بخورند. سهل انگاری در درمان به موقع فقر آهن در شیرخواران و بچه ها جبران ناپذیر است و حتی می تواند به کاهش ضریب هوشی آنها برای همواره منجر گردد.
منبع:http://www.salamat.com
منبع: راسخون